Desert: Rețeta Briose cu nuci si crema de cafea
Crema de cafea va oferi un gust deosebit brioselor. Acest desert este ideal pentru mesele festive.
Publicat: Vineri, 25 Mai 2012, 00:00 | Actualizat: Marti, 29 Decembrie 2020, 16:38- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru rețeta Briose cu nuci si crema de cafea:
- 100g de unt, foarte moale;
- 100g de zahar muscovado;
- 100g de faina;
- 2 oua mari;
- 2 lingurite cafea instant, amestecata cu 100ml apa clocotita, si apoi racita;
- 25g nuca, taiata, 12 jumatati pentru decor.
PENTRU CREMA
- 200ml mascarpone;
- 2 linguri zahar muscovado.
Mod de preparare pentru rețeta Briose cu nuci si crema de cafea:
1. Se incinge cuptorul la 160°C/gaz 4 si se plaseaza gratarul cuptorului pe mijloc. Se pun hartioare suport pentru briose in 12 forme speciale. Se bat untul, zaharul, faina si ouale cu 4 lingurite din amestecul de cafea si un praf de sare, pana se obtine un amestec cremos. Se incorporeaza nucile taiate.
2. Cu o lingura se pune aluat in forme (incepeti cu cate o lingura plina pentru fiecare forma, apoi completati - astfel vor fi toate egale). Se coc 18-20 de minute pana devin aurii si elastice. Se lasa sa se racoreasca in forme cateva minute, apoi se scot din forme si se lasa pe un gratar de sarma pentru a se raci complet.
3. Se pune mascarpone intr-un castron mare, se adauga 3 lingurite din amestecul de cafea si zahar si se amesteca bine. Se pune cate o portie de crema pe fiecare briosa si se decoreaza cu cate o jumatate de nuca.
4. E indicat a se pune crema de cafea pe briose cu scurt timp inainte de servire. Daca faceti briosele in avans, pregatiti crema de mascarpone, pastrati-o in frigider, mai bateti-o putin inainte de folosire, apoi decorati briosele. Fara crema, briosele se pot tine pana la 2 zile intr-o cutie ermetica.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro