Desert de post: Reteta Fursecuri cu nuci
Fursecurile cu nuci sunt foarte delicioase si pot fi consumate dimineata alaturi de o cana de ceai.
Publicat: Miercuri, 28 Martie 2012, 00:00 | Actualizat: Vineri, 29 Ianuarie 2021, 20:53Ingrediente pentru reteta de post Fursecuri cu nuci:
- 150 grame margarina sau ulei;
- 1 ceasca de faina;
- 1/2 ceasca de zahar;
- 1 plic praf de copt;
- 1 varf de cutit de sare;
- 1 ceasca de nuca macinata;
- stafide, rahat, alune (optional).
Mod de preparare pentru reteta de post Fursecuri cu nuci:
1. Se amesteca toate ingredientele, cu exceptia nucii, si se framanta pana se obtine o coca omogena, apoi se baga la frigider pentru 30 de minute.
2. Se intinde o foaie de 1 cm care se taie in forma dorita de fursecuri. Fursecurile se ung cu apa indulcita cu zahar si apoi, peste ele, se presara nuca macinata. In mijloc, se asaza stafida sau o bucatica de rahat.
3. Fursecurile se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se baga la cuptor pana se rumenesc.
Pofta buna!
FOTO: garrettkern.com