Desert: Reteta Prajiturele extra pufoase cu lime, cocos si fructul pasiunii
Poti da o savoare in plus acestor prajiturele presarandu-le cu coaja de lime caramelizata.
Publicat: Luni, 02 Ianuarie 2012, 00:00 | Actualizat: Duminica, 07 Februarie 2021, 22:29- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente pentru reteta Prajiturele extra pufoase cu lime, cocos si fructul pasiunii:
- 7 albusuri;
- coaja rasa de la 1 lime, plus 2 lingurite de suc;
- 120g de zahar brun;
- 60g de faina obisnuita;
- 15g de amidon;
- 50g nuca de cocos deshidratata;
- 4 bucati de fructul pasiunii, mari.
Mod de preparare pentru reteta Prajiturele extra pufoase cu lime, cocos si fructul pasiunii:
1. Se incalzeste cuptorul la 160º C/gaz 3. Se bat albusurile cu un varf de sare si sucul de lime pana devin spumoase. Se adauga in transe 90g de zahar brun si coaja de lime, pana se obtine o compozitie lipicioasa si lucioasa, ca de bezele. Se da prin sita restul de zahar, faina si amidonul, apoi se incorporeaza in spuma de albusuri, in trei transe, ca sa pastreze cat mai mult aer posibil. Se adauga apoi nuca de cocos deshidratata.
2. Se pune compozitia cu o lingura in sase forme de prajitura cu diametrul de 10cm, neunse cu ulei si se lasa la cuptor 30 de minute, pana se intaresc si devin auriu deschis deasupra. Se pun formele cu fundul in sus pe un gratar de prajituri (in felul acesta, aburul va ajuta la scosul prajiturilor din forme). Se lasa pe gratar 10 minute. Se scutura puternic fiecare forma, apoi se loveste pe fund ca sa iasa prajitura. Se lasa la racit complet, pe gratar.
3. Se scoate cu o lingurita miezul fructelor pasiunii si se storc printr-o sita ca sa se separe samburii. Inainte de servire, se stropesc prajiturile cu sucul astfel obtinut.
Pofta buna!
Citeste si Good Food!