Gustare: Rețeta Tarta de batog afumat, ceapa verde si sofran
Cremoasa si cu multa branza, aceasta reteta este una delicioasa. Timp de preparare: 1 ora si 35 de minute. Pofta buna!
Publicat: Marti, 03 Aprilie 2012, 00:00 | Actualizat: Duminica, 03 Ianuarie 2021, 19:51- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru Rețeta Tarta de batog afumat, ceapa verde si sofran:
500g aluat de tarta
faina normala pentru intins aluatul
2 fileuri de batog afumat (cam 500g)
1 lingura de unt
2 legaturi de ceapa verde, feliate fin
3 oua
300g de smantana grasa (sau 300ml de smantana pentru frisca)
1 lingurita mustar de Dijon
1 varf de cutit de sofran
1 mana de chives, tocate fin
85g de branza cheddar maturata sau Gruyère, data prin razatoare
Mod de preparare pentru Rețeta Tarta de batog afumat, ceapa verde si sofran:
1. Se incinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina, astfel incat sa incapa intr-o forma de tarta cu marginile ondulate si diametrul de 23cm. Se pune aluatul in forma, lasandu-l sa atarne din plin peste margini. Se acopera cu hartie de copt, se umple cu bile de copt si se pune pe o tava. Se coace 15 minute, pana ce aluatul devine deschis la culoare si e putin crocant. Se scot hartia de copt si bilele, apoi se da din nou la cuptor inca 10 minute, pana ce devine auriu.
2. Se scot pielea si oasele, se farmiteaza batogul si se pune in tarta. Se topeste untul intr-o tigaie, apoi se calesc usor cepele verzi cam 3 minute sau pana se inmoaie, dar tot au o culoare verde. Se bat ouale, smantana, mustarul si sofranul intr-o cana mare, apoi se adauga chives si se condimenteaza cu sare si piper.
3. Se reduce temperatura cuptorului la 160° C/gaz 3. Se presara branza si cepele verzi peste peste, apoi se toarna deasupra amestecul de oua. Se coace tarta cam 50 de minute sau pana ce prinde o culoare usor aurie si este inchegata la mijloc. Se lasa la racit complet inainte de a se taia aluatul excedentar de pe margini. Se lasa tarta in forma ei pentru transport.
Poftă bună!
Foto: Good Food