Mic dejun: Reteta Sandvisuri italienesti
Bucataria italieneasca este printre cele mai bune si mai delicioase din lume. Asa ca ne-am gandit ca micul dejun de astazi sa fie format din sandvisuri italienesti. Pofta buna!
Publicat: Miercuri, 01 Februarie 2012, 00:00 | Actualizat: Sambata, 13 Februarie 2021, 17:46Ingrediente pentru Reteta Sandvisuri italienesti:
1 franzela de 800g
ulei de masline pentru servit
2 linguri pasta de rosii uscate la soare
200g de branza provolone, taiata in felii
140g felii de sunca
1 selectie din toppingurile tale preferate de pizza
1 bulgare de mozzarella, feliat
chipsuri
castraveti murati mici
ceapa murata pentru servit
Mod de preparare pentru Reteta Sandvisuri italienesti:
1. Se taie franzela in jumatate pe lungime, lasand-o atasata pe o parte, si se desface ca o carte. Se scoate o parte din miez (se poate folosi pentru pesmet) apoi se stropeste cu ulei de masline din plin. Se unge cu pasta de rosii pe ambele parti, apoi se asaza toppingurile in straturi. Se incepe cu branza si sunca, apoi restul de toppinguri preferate si se incheie cu mozzarella. Se presara cu oregano, se asezoneaza cu sare si piper, apoi se inchide sandvisul si se preseaza cu mainile, ca sa se aplatizeze. Se infasoara strans in folie de aluminiu. Se poate face cu o zi inainte si se pastreaza la frigider.
2. Pentru servit, se incalzeste cuptorul la 180º C/gaz 4. Se asaza sandvisul invelit in folie direct pe raftul cuptorului si se lasa 30 de minute daca a stat la temperatura camerei si 35 de minute daca a stat la frigider. Se scoate pe un tocator, se desface folia si se taie in sase sandvisuri. Se serveste cu boluri de chipsuri, castraveti si ceapa murata.
Pofta buna!