Nelipsit de pe masa de Paște! Drob vegan din ciuperci și verdețuri, un preparat delicios, ușor de pregătit
Dacă te-ai plictisit de rețeta clasică de drob și vrei să încerci un preparat gustos și ușor de pregătit încearcă drob vegan, o rețetă ce combină cele mai bune verdețuri de primăvară.
Publicat: Joi, 05 Aprilie 2018, 09:40 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 23:41Dacă te-ai plictisit de rețeta clasică de drob și vrei să încerci un preparat gustos și ușor de pregătit încearcă drob vegan, o rețetă ce combină cele mai bune verdețuri de primăvară.
Ingrediente necesare pentru a prepara drob vegan:
- 500 de grame de ciuperci
- două cepe mari
- două legături de pătrunjel proaspăt
- două legături de ceapă verde
- o legătură de usturoi verde
- cinci linguri de făină integrală
- sare neiodată, după gust
- ulei de măsline extra virgin
Mod de preparare drob vegan:
Primul pas pe care trebuie să-l faci pentru a pregăti drob vegan este să cureți și să speli ciupercile, după care să le tai bucățele mici.
Ulterior, pune-le într-o tigaie și călește-le la foc mic, până când se va duce apa. Adaugă, de asemenea, ceapa tăiată cubuleție și așteaptă să se evapore apa.
Între timp, mărunțește verdeața, adaugă condimentele și pune toată compoziția într-un bol mare. Adaugă, de asemenea, ciupercile și ceapa, dar și cele cinci linguri de făină integrală pentru a omogeniza compoziția.
Poți pune, de asemenea, și două lingurițe de turmeric, pentru a-i conferi preparatului o culoare atrăgătoare.
Pune compoziția într-o tavă de chec ori de cozonac, pe care e musai să o tapetezi cu hârtie de copt. Așteaptă să se coacă la 180 de grade Celsius, timp de 40 de minute.
Se servește rece, cu salată verde ori ridichi, scrie liorisme.com.