Antena

Rețeta de cozonac cu care Mirela Vaida face furori pe Internet. Ce a adăugat în plus pentru a-l face diferit

Mirela Vaida i-a cucerit pe fani cu rețeta sa de cozonac, fiind de nelipsit de pe masa de Paște.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 10 Aprilie 2023, 15:45 | Actualizat: Luni, 10 Aprilie 2023, 15:52
Galerie de imagini
Rețeta de cozonac cu care Mirela Vaida face furori pe Internet. Ce a adăugat în plus pentru a-l face diferit
Antena 1, captură video YouTube

Prezentatoarea emisiunii Acces Direct, de la Antena 1, este o gospodină desăvârșită, iar de sărbători nu se dă în lături de la mâncărurile tradiționale. Le-a prezentat urmăritorilor ei de pe Internet rețeta perfectă de cozonac, cu care îi poate mulțumi și pe cei mai mofturoși.

Pe aceeași temă

Rețeta de cozonac a Mirelei Vaida. Care sunt ingredientele și modul de preparare

Prezentatoarea TV își răsfață familia cu fel și fel de bucate alese, iar de data asta vedeta a împărtășit cu fanii ei rețeta specială de cozonac, de nelipsit de pe masa de Paște. Într-un vlog de pe canalul de Youtube, Mirela Vaida a spus care sunt ingredientele pe care le folosește, dar și modul de preparare.

Ingrediente

Pentru umplutură:

Pe aceeași temă

Mod de preparare

„Într-un vas în care am pus făina de grâu, presar sare, zahăr, drojdia dizolvată în laptele călduț și începem să amestecam. Nu vă gândiți că trebuie să respectați un anume gramaj, ci puteți pune după ochi.

După ce ați făcut aces amestec, adăugați unt, câteva linguri de smântână și între patru și șase ouă la un kilogram de făină. Apoi adaug, pe rând, 6 gălbenuşuri şi amestecăm. Mai pun şi pun lapte, să se omogenizeze.

Recomandari A1

Pun coaja de lămâie rasă şi amestecăm bine. Adaug un pic de esenţă de rom, portocală şi lămâie. Începem să omogenizăm, mai punem puţin lapte şi apă minerală, pentru a afâna acest aluat. Deja încep să frământ coca.

Este galben de la gălbenuşurile de ouă, aşa se face în Moldova. Eu nu l-am făcut cu foarte multe ouă, dar tot se cunoaşte şi vede, pentru că aşa se trebuie să arate un cozonac. O să-l las aluatul la dospit vreo oră, acoperit”, a povestit Mirela Vaida în vlog.

Între timp, pregătești umplutura de cozonac, așa cum explică prezentatoarea TV.

„Puneți într-un vas zahărul, pudra de cacao, miezul de nucă și peste ele turnați puțin lapte, esența de rom, lămâie și portocală. Amestecați pentru a obține o pastă omogenă. Ungeți tavile de copt cu unt.

După ce a crescut aluatul, îl iau şi îl împart în patru, deoarece o să fac doi cozonaci împletiţi. Începem să întindem aluatul şi punem multă umplutură de nucă pe fiecare bucată. Acum, peste umplutură, punem rahat şi stafide.

Apoi rulăm fiecare bucată şi împletim, două cu două, şi îi punem în tăvi. Îi mai acoperim încă zece minute, timp în care încălzim cuptorul.

În acest timp, am pus un gălbenuş cu ulei de măsline, cu care vom unge cozonacii înainte să îi punem la cuptor. La copt, îi lăsăm aproximativ 45 de minute.

După ce sunt copți și îi scoatem din cuptor, îi presărăm cu zahăr pudră”, a mai explicat Mirela Vaida.

Whatsapp LinkedIn
cozonac mirela vaida reteta masa de paste
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e thriller-ul coreean care te va captiva. Când tentațiile și ambiția duc pe un drum fără întoarcere. Vezi primele episoade disponibile.
Stirile zilei Viaţa după potop, drama românilor sinistraţi în Valencia. "Nu mă gândeam în viaţa mea că în Spania se întâmplă aşa ceva, să nu primeşti ajutor imediat"
Videoclipul zilei
Citește și
Cât costă cozonacul Dubai în cofetării, cu o lună înainte de Sărbătorile de iarnă. Și prețul...
Rețetă de cozonac pufos cu umplutură de vanilie și ciocolată: ingrediente și mod de preparare
Ce a putut să descopere o femeie din București în cozonacul cumpărat din supermarket. A scos imediat...
Cât a plătit o româncă pentru „trei felii” de cozonac de la un cunoscut supermarket. Nu i-a venit...
Video recomandate
Video
Citește și