Rețetă rapidă de sărățele. O gustare delicioasă și ieftină
Sărățelele cu cașcaval sunt un deliciu al copilăriei și nu numai. Această gustare este rapidă, iar aroma intensă și textura aparte încântă orice pofticios.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 06 Noiembrie 2024, 16:15 | Actualizat: Miercuri, 06 Noiembrie 2024, 16:15Sărățelele sunt gustarea ideală pentru întâlnirile cu prietenii, la serile de joc, la petreceri, duminici în familie sau în timpul vizionării unui film.
Aceste aperitive sunt versatile și au un gust care cucerește pe oricine. Procesul de gătire nu este deloc complicat, iar prepararea lor nu face o gaură imensă în buget.
Pe aceeași temăRețetă rapidă de sărățele. O gustare delicioasă și ieftină
Rețeta de sărățele este simplă și se poate adapta în funcție de preferințele fiecăruia. Indiferent dacă le servești calde sau reci, acestea sunt delicioase.
Pe aceeași temăIngrediente pentru sărățelele cu cașcaval
- 250 de grame de făină
- 100 de grame unt, la temperatura camerei
- 150 de grame de cașcaval ras (poți folosi și un mix de cașcaval și parmezan pentru o aromă mai intensă)
Pe aceeași temă- 2 ouă (1 pentru aluat și 1 pentru uns)
- 1 lingură de smântână
- 1 linguriță de praf de copt
- sare, după gust
- semințe de mac, susan sau chimen (opțional)
Pe aceeași temăMod de preparare
Într-un vas încăpător se adaugă făina, praful de copt și sarea. Peste acestea se adaugă untul la temperatura camerei și se mixează până ce se obține o textură nisipoasă, conform unei surse. După care se adaugă cașcavalul ras și se amestecă foarte bine.
Pe aceeași temăPeste acest amestesc se adaugă un ou și smântână. Se frământă până când se obține un aluat omogen.
Dacă pare prea uscat aluatul se mai poate adăuga puțin unt sau câteva picături de apă.
Pe aceeași temăPe o suprafață plană se presară făină și se întinde aluatul, până ce foaia are o grosime de aproximativ 0,5 centimetri. După care se taie aluatul în fâșii de dimensiunile dorite.
Aceste fâșii se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se bate oul rămas și se aplică pe fiecare fâșie. Înainte de a fi băgată tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, se presară semințe peste fâșiile unse cu ou. Acestea vor da o textură și mai crocantă și un plus de aromă.
Pe aceeași temăSe lasă tava la cuptor timp de 15-20 de minute sau până devin aurii și crocante.
Această rețetă este rapidă și te scapă din impas atunci când musafirii vin pe neanunțate, dar și în serile planificate cu prietenii. Acestea sunt versatile, putând fi cu orice aromă preferi, precum și semințe după gust.
Se pot consuma calde sau reci, iar gustul este la fel de delicios.