Tortul Ramona este preferatul celor care nu doresc să petreacă foarte mult timp în bucătărie, însă au poftă de ceva cu totul deosebit.
Rețetă rapidă de tort fără coacere. Tortul Ramona este perfect pentru aniversări, dar și pentru mesele în familie
Acest tort se prepară repede, nu necesită coacere și nici abilități deosebite în bucătărie. Rezultatul va uimit chiar și pe cel mai pretențios musafir.
Ingrediente
- 300 de grame de biscuiți
- 120 de grame de unt
- 2 banane
- 550 de grame de căpșuni pentru cremă
- 150 de grame de căpșuni pentru decor
- 20 de grame gelatină foi
- 600 de grame de iaurt cremos cu 5% grăsime
- 110 grame de zahăr
- fulgi de migdale pentru decor (opțional).
Citește și: Rețetă de plăcintă cu prune. Este ideală pentru toamnă
Mod de preparare
Pentru început se pregătește baza tortului. Se sfărâmă biscuiții și se amestecă împreună cu untul topit. După care compoziția rezultată se așază într-o formă rotundă de tort cu diametrul de 24 de centimetri. Se presează totul foarte bine, după care se lasă la rece pentru a se întări, conform unei surse.
În tot acest timp se prepară crema de căpșuni. Primul pas este spălarea fructelor pentru cremă și tăierea acestora în bucăți mărunte. După care se pun într-o cratiță cu zahărul pe foc mediu, pentru aproximativ 10 minute sau până ce compoziția se îngroașă.
Citește și: Rețetă de pâine fără făină care a devenit virală în mediul online. Cum se prepară
După care se trece la hidratarea gelatinei. Se înmoaie foile de gelatină pentru 4-5 minute în 100 mililitri de apă rece. După care se pun pe foc mic și se amestecă până ce devin lichide.
După care se prepară compoziția de iaurt cu căpșun. Într-un vas încăpător se amestecă iaurtul cremos cu sosul de căpșuni și gelatina topită, astfel încât să rezulte o compoziție fină.
Următorul pas este montarea tortului. Se taie cele două banane în rondele și se așază peste stratul de biscuiți din forma rotundă. După care se toarnă crema de iaurt și căpșuni deasupra.
Citește și: Rețetă de spanakopita. Prepară cea mai îndrăgită plăcintă cu spanac din lume chiar la tine acasă
După care se trece la decorarea tortului cu fructele proaspete. De asemenea, se pot adăuga și fulgi de migdale. Se lasă la frigider pentru 4-6 ore, până se întărește foarte bine. Se taie și se servește. Gustul deosebit de proaspăt și aroma intensă a fructelor o să-i cucerească pe toți de la masă imediat.
De asemenea, acest tort se poate prepara cu o varietate de fructe de sezon. Modul de preparare este același, e nevoie doar de înlocuirea fructelor. Astfel vei avea la fiecare masă un desert proaspăt și savuros, cu o textură crocantă și catifelată în același timp.