Pâinea fără făină pare un paradox, însă este posibil. Rețeta a luat cu asalt internetul, iar multe voci susțin că este mai sănătoasă decât cea cu făină.
Citește și: Rețetă de spanakopita. Prepară cea mai îndrăgită plăcintă cu spanac din lume chiar la tine acasă
Rețetă de pâine fără făină care a devenit virală în mediul online. Cum se prepară
Pâinea fără făină este o alternativă sănătoasă pentru cea din comerț. Multe persoane se luptă să renunțe la obiceiul de a mânca pâine, indiferent dacă este din făină integrală, cu semințe sau fără, ori de secară, unele din cauze estetice, alte din motive de sănătate.
Cu toate acestea, există o alternativă care i-ar bucura și pe cei cu intoleranță la gluten. Este vorba de pâinea fără făină.
Citește și: Rețeta de pâine de casă a lui Chef Ștefan Popescu. Care este secretul juratului de la Chefi la cuțite
Potrivit unei surse, în loc de făină se poate folosi o altă sursă bogată în proteine, precum brânza de vaci. Timpul de preparare este rapid, are un conținut scăzut de carbohidrați, iar rezultatul e delicios.
Ingrediente pentru pâine fără făină
- 500 de grame de brânză cottage
- 3 ouă
- 400 de grame de ovăz
Citește și: Pâine retrasă de la vânzare după apariția unor suspiciuni de contaminare. Despre ce sortiment este vorba
- 50 de grame de semințe de floarea soarelui
- 50 de grame de semințe de dovleac
- 50 de grame de semințe de in
- o jumătate de lingură de sare
- o lingură de bicarbonat de sodiu.
Citește și: Cât costă o pâine cu maia în brutăria deținută de Laura Cosoi. Oamenii stau minute bune la coadă
Mod de preparare
Ingredientele se amestecă bine, în ordinea de pe listă. Compoziția rezultată se lasă timp de o oră la cuptor, care trebuie încins la 180 de grade Celsius.
După care poate fi savurată în tihnă. Gustul este unul delicios, plin de arome, iar pâinea mult mai sănătoasă.
Alte variante de pâine fără făină
O altă variantă sănătoasă este pâine din fasole, care de asemenea nu necesită făină.
Ingredientele pentru această rețetă sunt
- 300 grame fasole fiertă
- 3 ouă
- 2 linguri semințe de chia
- 1 linguriță praf de copt
- 1 lingură suc de lămâie
- sare, după gust
- ulei de măsline
- semințe de floarea soarelui (opțional)
Mode de preparare
Această rețetă este fără făină și fără frământare. Ingredientele se adaugă în vasul de la blender și se mixează împreună. Compoziția rezultată se așază într-o tavă, care se bagă la cuptor, care trebuie preîncălzit la 180 de grade Celsius. Stă acolo timp de 40-45 de minute, după care poate fi tăiată și servită.
Ce tipuri de carne este bine să eviți să cumperi din supermarketuri. Măcelarii explică motivul... Rețetă de plăcintă cu prune. Este ideală pentru toamnă...