Antena Căutare

Rețetă de plăcintă cu prune. Este ideală pentru toamnă

Prepară un desert delicios ideal pentru toamnă. Iată o rețetă rapidă și cu puțin ingrediente.

Galerie
Prepară plăcinta de prune a bunicii | ProfiMedia

Toamna, românii au parte de prune din abundență. Acestea sunt perfecte pentru o plăcintă savuroasă.

Citește și: Rețetă de spanakopita. Prepară cea mai îndrăgită plăcintă cu spanac din lume chiar la tine acasă

Rețetă de plăcintă cu prune. Este ideală pentru toamnă

Pentru prepararea acestui desert este nevoie de doar câteva ingrediente, potrivit unei surse. Fructele dulci de toamnă vor da o aromă deosebită plăcintei cu iz de copilărie.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Hello Chef sezon 8, 26 octombrie 2024. Rețeta Roxanei Blenche pentru supă miso. Ce verdict a dat Geanina Ilieș

Ingrediente

- 150 de grame de zahăr

- 120 de grame de făină cernută

- 115 grame de unt la temperatura camerei

Citește și: Trucul genial al lui chef Janni prin care să faci ouă poșate perfecte în doar câteva secunde. Nu ai nevoie nici de apă fiartă

- 20 de grame de fulgi de migdale

- 1 linguriță de praf de copt

- 2 ouă la temperatura camerei

- 15 prune

- scorțișoară (opțional).

Citește și: Rețeta lui chef Samuel pentru Arrancini cu mozzarella și somon. Secretul preparatului care l-a cucerit pe Lucian Viziru

Mod de preparare

Pentru început, se scot sâmburii prunelor, după care se taie fructele în jumătate. După care se amestecă untul cu zahărul și se mixează până rezultă o cremă omogenă. Se cerne făina și de adaugă praful de copt și cele două ouă și se amestecă totul bine.

Citește și: Rețetă de sirop de dovleac. Cum să faci acasă pumpkin spice latte, celebra cafea ideală pentru o zi de toamnă

Se pregătește o tavă de copt, care se tapează cu făină sau în care se pune o foaie de copt. După care se toarnă aluatul obținut după metoda de mai sus. După care se adaugă prunele și se pudrează cu zahăr.

Tot atunci se presară și fulgii de migdale și scorțișoara, după gust.

Citește și: Supă de dovleac perfectă pentru recăpătarea imunității în sezonul rece. Rețeta în stil asiatic este delicioasă

Cuptorul trebuie preîncălzit la 180 de grade Celsius, se bagă tava cu plăcintă și se lasă aproximativ o oră. Se poate verificat cu o scobitoare dacă este coaptă și în interior.

Citește și: Rețeta de salată de ton a Gabrielei Cristea. Ce ingrediente folosește prezentatoarea pentru preparatul de regim: „Vă vând un pont”

Se servește caldă sau rece, după preferințe și se poate adăuga și înghețată pentru un gust cu totul deosebit.

Acest desert îi va transpune pe pofticioși în copilărie, când savurau bucatele bunicilor iubitoare.

Rețetă de pâine fără făină care a devenit virală în mediul online. Cum se prepară...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x