Toamna, românii au parte de prune din abundență. Acestea sunt perfecte pentru o plăcintă savuroasă.
Citește și: Rețetă de spanakopita. Prepară cea mai îndrăgită plăcintă cu spanac din lume chiar la tine acasă
Rețetă de plăcintă cu prune. Este ideală pentru toamnă
Pentru prepararea acestui desert este nevoie de doar câteva ingrediente, potrivit unei surse. Fructele dulci de toamnă vor da o aromă deosebită plăcintei cu iz de copilărie.
Ingrediente
- 150 de grame de zahăr
- 120 de grame de făină cernută
- 115 grame de unt la temperatura camerei
- 20 de grame de fulgi de migdale
- 1 linguriță de praf de copt
- 2 ouă la temperatura camerei
- 15 prune
- scorțișoară (opțional).
Mod de preparare
Pentru început, se scot sâmburii prunelor, după care se taie fructele în jumătate. După care se amestecă untul cu zahărul și se mixează până rezultă o cremă omogenă. Se cerne făina și de adaugă praful de copt și cele două ouă și se amestecă totul bine.
Se pregătește o tavă de copt, care se tapează cu făină sau în care se pune o foaie de copt. După care se toarnă aluatul obținut după metoda de mai sus. După care se adaugă prunele și se pudrează cu zahăr.
Tot atunci se presară și fulgii de migdale și scorțișoara, după gust.
Cuptorul trebuie preîncălzit la 180 de grade Celsius, se bagă tava cu plăcintă și se lasă aproximativ o oră. Se poate verificat cu o scobitoare dacă este coaptă și în interior.
Se servește caldă sau rece, după preferințe și se poate adăuga și înghețată pentru un gust cu totul deosebit.
Acest desert îi va transpune pe pofticioși în copilărie, când savurau bucatele bunicilor iubitoare.