Tot mai mulți români redescoperă gusturile copilăriei. Aceștia preferă rețetele tradiționale, iar aromele sunt pe măsură. Cu această rețetă de magiun de prune poți spune că te reîntorci în bucătăria bunicii.
Rețetă de magiun de prune ca la bunica. Care este secretul unei rețete tradiționale
Potrivit unei surse, această rețetă este una originală, transmisă din generație în generație. Savoarea este una deosebită.
Această rețetă este foarte simplă, mai ales că sunt necesare doar două ingrediente. Rezultatul este unul autentic, care cu siguranță te va purta înapoi în timp.
Ingrediente
- 5 kilograme de prune
- 500 de grame de zahăr (opțional, în cazul în care dorești un magiun foarte dulce)
Citește și: Cea mai bună cafea fără cofeină. Cum să faci acasă o băutură sănătoasă, revigorantă și delicioasă
Mod de preparare
Pentru început, se spală fructele și se îndepărtează părțile deteriorate. După care se taie în jumătate și se scot sâmburii.
Fructele tăiate se pun într-un vas încăpător, preferabil un tuci. Dacă alegi să pui zahăr, acum este momentul să îl adaugi. Se amestecă din când în când, până în momentul în care compoziția începe să fiarbă.
Citește și: Rețeta pentru o salată de dovlecei copți de excepție. Ce ingrediente minune nu trebuie să lipsească
După ce ajunge la punctul de fierbere, se amestecă, preferabil cu o lingură de lemn, constant, pentru a nu se lipi.
Magiunul se fierbe timp de câteva ore. Este gata abia când compoziția este una bie legată și tare. După care se toarnă în borcane curate, preîncălzite, pentru a evita spargerea lor.
Citește și: Rețete de post care sunt gata în maxim 30 de minute. 5 idei de mâncăruri sănătoase și ușor de făcut
Borcanele se pun sub pături groase, astfel încât să fie sigilate. Se lasă acolo până a doua zi când s-au răcit bine. După care se depozitează în cămară sau în beci, ferite de razele soarelui.
Citește și: Rețeta de macaroane cu brânză a Laurei Cosoi. Cum le prepară pentru micuțele ei
Această rețetă de magiun este una tradițională, dar cu o aromă cu totul specială. Preparatul poate fi consumat ca atare sau cu brânză dulce, ori folosit la prăjituri.
Rețeta de macaroane cu brânză a Laurei Cosoi. Cum le prepară pentru micuțele ei... Rețetă pentru cel mai delicios salam de biscuiți. Cum să iasă cu gust bun ca la bunica...