Antena Căutare

Rețetă de magiun de prune ca la bunica. Care este secretul unei rețete tradiționale

Prepară un magiun de prune tradițional. Gustul îți va aduce aminte de copilărie.

Galerie
Savurează gustul copilăriei | ProfiMedia

Tot mai mulți români redescoperă gusturile copilăriei. Aceștia preferă rețetele tradiționale, iar aromele sunt pe măsură. Cu această rețetă de magiun de prune poți spune că te reîntorci în bucătăria bunicii.

Citește și: Fructul cu puteri vindecătoare pentru organism. Se găsește în toate pădurile din România și întărește imunitatea

Rețetă de magiun de prune ca la bunica. Care este secretul unei rețete tradiționale

Potrivit unei surse, această rețetă este una originală, transmisă din generație în generație. Savoarea este una deosebită.

Articolul continuă după reclamă

Această rețetă este foarte simplă, mai ales că sunt necesare doar două ingrediente. Rezultatul este unul autentic, care cu siguranță te va purta înapoi în timp.

Citește și: Hello Chef sezon 8, 19 octombrie 2024. Rețeta Roxanei Blenche pentru pastitsio. Cum l-a pregătit și ce verdict a dat Lucian Viziru

Ingrediente

- 5 kilograme de prune

- 500 de grame de zahăr (opțional, în cazul în care dorești un magiun foarte dulce)

Citește și: Cea mai bună cafea fără cofeină. Cum să faci acasă o băutură sănătoasă, revigorantă și delicioasă

Mod de preparare

Pentru început, se spală fructele și se îndepărtează părțile deteriorate. După care se taie în jumătate și se scot sâmburii.

Citește și: Rețetă de paste cu sos pesto. Cum aducem gustul și savoarea preparatelor din bucătăria italiană chiar în propria locuință

Fructele tăiate se pun într-un vas încăpător, preferabil un tuci. Dacă alegi să pui zahăr, acum este momentul să îl adaugi. Se amestecă din când în când, până în momentul în care compoziția începe să fiarbă.

Citește și: Rețeta pentru o salată de dovlecei copți de excepție. Ce ingrediente minune nu trebuie să lipsească

După ce ajunge la punctul de fierbere, se amestecă, preferabil cu o lingură de lemn, constant, pentru a nu se lipi.

Magiunul se fierbe timp de câteva ore. Este gata abia când compoziția este una bie legată și tare. După care se toarnă în borcane curate, preîncălzite, pentru a evita spargerea lor.

Citește și: Rețete de post care sunt gata în maxim 30 de minute. 5 idei de mâncăruri sănătoase și ușor de făcut

Borcanele se pun sub pături groase, astfel încât să fie sigilate. Se lasă acolo până a doua zi când s-au răcit bine. După care se depozitează în cămară sau în beci, ferite de razele soarelui.

Citește și: Rețeta de macaroane cu brânză a Laurei Cosoi. Cum le prepară pentru micuțele ei

Această rețetă de magiun este una tradițională, dar cu o aromă cu totul specială. Preparatul poate fi consumat ca atare sau cu brânză dulce, ori folosit la prăjituri.

Rețeta de macaroane cu brânză a Laurei Cosoi. Cum le prepară pentru micuțele ei... Rețetă pentru cel mai delicios salam de biscuiți. Cum să iasă cu gust bun ca la bunica...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x