Reteta zilei: Friptura cu sos barbacue
Iata o reteta de friptura clasica cu un sos delicios!
Publicat: Marti, 15 Mai 2012, 00:00 | Actualizat: Sambata, 26 Decembrie 2020, 15:57- Luni, Marți și Miercuri de la 20:30, Nea Mărin se întoarce! Poftiți pe la noi: Poftiți în Dobrogea, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Formula 1™ se vede în AntenaPLAY! Nu rata Marele Premiu din Imola pe 19 mai, de la 19:45 în AntenaPLAY!
Ingrediente pentru reteta Friptura cu sos barbacue:
- 4 antricoate de miel (sau de vita);
- 1 lingura de ulei de floarea-soarelui;
- plus o cantitate mica pentru prajit;
- 1 ceapa, taiata marunt;
- 150ml ketchup de rosii;
- 3 linguri de sos Worcestershire;
- 2 linguri de zahar muscovado light;
- 2 linguri otet de vin rosu.
Mod de preparare pentru reteta Friptura cu sos barbacue:
1. Se asezoneaza antricoatele pe ambele parti si se ung cu putin ulei. Pentru sos, se incalzeste uleiul ramas intr-o tigaie, apoi se adauga ceapa si se prajeste 5 minute pana se inmoaie si se caramelizeaza usor
2. Se adauga ingredientele ramase si se tin pe foc inca 5 minute. Antricoatele se tin pe gratar 3-4 minute pe fiecare parte, dupa gust. Se servesc cu sosul pregatit.
Recomandari A1
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro