Reteta zilei: Pui marocan cu piure de cartofi dulci
Incearca puiul cu condimente marocane pentru un pranz exotic si aromat!
Publicat: Miercuri, 18 Aprilie 2012, 00:00 | Actualizat: Duminica, 29 Noiembrie 2020, 16:44Ingrediente pentru rețeta Pui marocan cu piure de cartofi dulci:
- 1kg de cartofi dulci, taiati cubulete;
- 2 lingurite de ras el hanout sau un amestec de scortisoara macinata si de chimion;
- 4 piepti de pui, fara piele si fara os;
- 2 linguri ulei de masline;
- 1 ceapa, feliata fin;
- 1 catel de usturoi mare, zdrobit;
- 200ml supa de pui;
- 2 lingurita de miere;
- sucul de la ½ lamaie;
- 1 mana de masline verzi, fara samburi sau intregi;
- 20g frunze de coriandru, tocate.
Mod de preparare pentru rețeta Pui marocan cu piure de cartofi dulci:
1. Se fierb cartofii in apa cu sare timp de 15 minute sau pana se inmoaie. Se amesteca ras el hanout cu sare si piper si se presara peste pui. Se incinge o lingura de ulei intr-o tigaie mare si se prajeste puiul 3 minute pe fiecare parte, pana se rumeneste.
2. Se scoate puiul din tigaie. Se adauga ceapa si usturoiul si se prajesc 5 minute pana cand se inmoaie. Se toarna supa in tigaie, apoi se adauga mierea, sucul de lamaie si maslinele; se pune din nou puiul in tigaie si se fierbe 10 minute pana cand sosul este ca un sirop si puiul este facut.
3. Se paseaza cartofii impreuna cu o lingura ulei de masline si se asezoneaza. Se taie pieptii de pui in felii groase si se amesteca in sos coriandru. Se servesc puiul si sosul peste piure.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro