Salata de fasole, naut si feta
Cand temperatura de afara creste ametitor de tare, ultimul lucru de care ai avea chef ar fi sa stai langa cuptorul incins, pazind o friptura. De cele mai multe ori vara alegem sa gatim retete care nu necesita foarte multa pregatire termica, ci daca se poate, cu legume crude, de vitaminele carora sa ne bucuram din plin. Fetele de la revista Good Food iti recomanda o salata de fasole, naut si feta.
Publicat: Luni, 26 Iulie 2010, 00:00 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 21:26- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
PREPARARE: 15 minute, 4 portii, usor
Ingrediente:
400g de fasole verde, curatata si taiata pe jumatate
3 linguri ulei de masline
2 conserve de naut, de cate 400g fiecare, clatite si scurse
1 catel de usturoi, taiat
7 rosii uscate la soare in ulei, scurse
2 ardei rosii copti, de la borcan
1 lingura otet de Sherry
200g de branza feta, rupta in bucati
Instructiuni:
1. Se incinge cuptorul la 200º C/gaz 6. Se pune fasolea pe o tava de copt, se asezoneaza, se stropeste cu o lingura ulei de masline. Se da la cuptor 10 minute, pana cand incepe usor sa se rumeneasca. Se pune intr-un castron, impreuna cu nautul.
2. Intr-un rorbot de bucatarie, se face un sos amestecand usturoiul, rosiile uscate la soare, ardeii, otetul si uleiul ramas, apoi se asezoneaza. Peste fasole si naut se adauga amestecand sosul si branza feta si se serveste.
V.N. per portie: 404 kilocalorii, 20g proteine, 28g carbohidrati, 25g grasimi, 8g grasimi saturate, 10g fibre, 6g zahar, 2,92g sare
Incearca si varianta cu un continut mai scazut de calorii.
Salata de pui si sos cu fasole
Se fierbe fasolea verde in apa cu sare, apoi se amesteca cu nautul, sosul si 4 rosii taiate cubulete. Se imparte pe patru farfurii si se asaza peste fiecare piept de pui la gratar.
Citeste mai multe retete de vara in revista Good Food