Biscuiți cu unt și migdale, glazurați cu ciocolată albă și fructe. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 13 mai 2022
În ediția din 13 mai 2022, a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul matinalului, pentru că este vineri și este zi de desert, a preparat o rețetă de Biscuiți cu unt și migdale, glazurați cu ciocolată albă și fructe pe care i-a denumit "Bijuterii dulci".
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 13 Mai 2022, 12:56 | Actualizat: Vineri, 08 Septembrie 2023, 10:16- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru că piața este plină de fructe de sezon și cum vinerea este zi de desert la Super Neatza, în ediția din 13 mai 2022 a matinalului, Vlăduț a preparat o rețetă de biscuiți cu unt și migdale, glazurați cu ciocolată albă și fructe.
Biscuiții preparați după această rețetă ies foarte fragezi și se pot păstra, simpli, fără glazură, în cutii metalice cu capac sau în borcane de sticlă chiar și 30 de zile. Vă oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi așa bijuterii dulci cum a preparat Vlăduț.
Pe aceeași temăBiscuiți cu unt și migdale, glazurați cu ciocolată albă și fructe - Ingrediente
Aveți nevoie pentru această rețetă de ingrediente pentru aluatul fraged și de ingrediente pentru glazură și decor.
Pe aceeași temăPentru aluat fraged:
- 800 gr făină tip 000
- 500 gr unt cu 82% grăsime
- 200 gr zahăr pudră
- 4 ouă
- 400 gr migdale măcinate foarte fin
- 1 praf de sare
Pentru glazură:
- 400 gr ciocolată albă
- coaja răzuită de la o portocală
- căpșuni
- zmeură
- afine
- boabe de cafea trase în ciocolată
- fructe confiate
- migdale
Biscuiți cu unt și migdale, glazurați cu ciocolată albă și fructe - Mod de preparare
Se începe cu prepararea aluatului fraged care necesită un timp de relaxare la rece, pentru a putea fi decupat sub formă de biscuiți.
Se cerne făina într-un bol încăpător și se adaugă peste ea făina de migdale, zahărul pudră și sarea. Apoi se adaugă untul rece, tăiat în cuburi și cele patru ouă. Cu ajutorul degetelor se amestecă bine ingredientele până când se obține un aluat compact, dar ușor nisipos.
Pe aceeași temăAluatul pentru biscuiți se modelează sub formă de rulou, se împachetează în folie alimentară și se pune la congelator pentru 35-40 de minute.
Pe aceeași temăSe încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Aluatul se taie cu un cuțit cu lama ascuțită în rondele de 1 cm grosime. Se așază biscuiții astfel formați în tava tapetată cu hârtie de copt și se coc pentru 12-15 minute, la 200 de grade Celsius. Apoi se lasă la răcit.
Pe aceeași temăApoi se prepară glazura de ciocolată albă și se decorează biscuiții.
Pe aceeași temăPentru glazură se topește ciocolata pe baie de aburi. Se adaugă coaja de portocală răzuită fin și se amestecă pentru omogenizare. Coaja de portocală va aromatiza foarte plăcut glazura de ciocolată. Biscuiții se tartinează cu această glazură, iar deasupra se decorează, după imaginație și după gust, cu fructe proaspete, cu fructe confiate, boabe de cafea trase în ciocolată, migdale, etc.
Pe aceeași temăSunt foarte gustoși și aspectuoși, merită preparați și atunci când avem prieteni în vizită, sau la ocazii speciale. Vor colora frumos platoul cu fursecuri festive.
Pe aceeași temăPentru a nu pierde detalii interesante și sfaturi utile de la Vlăduț despre modul de preparare al rețetei de biscuiți cu unt și migdale, glazurați cu ciocolată albă și fructe, preparată în ediția din 13 mai 2022 a emisiunii Super Neatza, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal.