Brânză de capră în sos de roșii aromat la cuptor. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 16 mai 2022
În ediția din 16 mai 2022 a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Radu Darie, bucătarul de azi al emisiunii, a preparat mai multe rețete culinare una dintre acestea fiind rețeta de brânză de capră în sos de roșii aromat la cuptor.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 16 Mai 2022, 17:27 | Actualizat: Sambata, 04 Iunie 2022, 08:13Pentru că deja au apărut roșiile românești pe piață, pline de gust și culoare, chef Radu Darie, bucătarul de serviciu în ediția din 16 mai 2022 a emisiunii Super Neatza a preparat o rețetă de brânză de capră în sos de roșii aromat la cuptor.
Sosul de roșii este foarte gustos și interesant, preparat la cuptor la temperatură mică timp mai îndelungat, așa încât aroma roșiilor se degajă lent și rămâne în pulpa acestora.
Pe aceeași temăEste o mâncare, pe cât de simplu de preparat, pe atât de gustoasă și consistentă. Vă oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi așa rețetă delicioasă și a-i răsfăța pe cei dragi cu ea, la una dintre mesele principale ale zilei.
Pe aceeași temăBrânză de capră în sos de roșii aromat la cuptor - Ingrediente
- 500 gr roșii românești, bine coapte
- 50-60 ml ulei de măsline
- sare și piper, după gust
- 1 linguriță cu semințe de chimen
- pătrunjel și mărar verde, tocate mărunt
- 2-3 ardei capia în oțet
- 400 gr brânză de capră
Brânză de capră în sos de roșii aromat la cuptor - Mod de preparare
Se începe cu pregătirea roșiilor pentru sos. Se spală roșiile, se șterg cu prosoape de hârtie și se așază într-o tavă de cuptor. Se stropesc cu ulei de măsline, se presară cu sare, piper și semințe de chimen, apoi se dau la cuptor pentru 1 oră și 30 de min la 150 de grade Celsius.
Pe aceeași temăDupă acest interval de timp, se lasă roșiile să se tempereze și li se îndepărtează cojile. Apoi se strivesc cu o furculiță și se adaugă într-o cratiță. Ardeii capia se scot din oțet și se clătesc bine să se mai atenueze din gustul acru al oțetului. Se rup în fâșii și se adaugă în cratița cu roșii pasate. Se mai adaugă puțin ulei de măsline, pătrunjel verde și mărar verde, tocate mărunt.
Peste sosul de roșii se așază felii grosiere din brânza de capră și se pune cratița la cuptor pentru 15 minute, la 150 de grade Celsius, atât cât brânza de capră să se topească ușor și să se întrepătrundă cu gustul delicios al sosului.
Acest delicios preparat este inspirat din bucătăria turcească. Este savuros servit cu pâine de casă sau cu felii de pâine prăjite.
Pe aceeași temăPentru a nu pierde detalii interesante despre modul de preparare al rețetei de brânză de capră în sos de roșii aromat la cuptor, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Radu Darie în cadrul matinalului Super Neatza în ediția din 16 mai 2022, accesați materialul video de mai sus.