Coaste de porc la cuptor glazurate cu dulceață de măceșe și garnitură de cartofi copți
Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani a preparat o interesantă rețetă de coaste de porc la cuptor glazurate cu dulceață de măceșe și garnitură de cartofi copți, rețetă pe care a denumit-o simbolic ”Coaste îndrăgostite”.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 15 Februarie 2021, 14:43 | Actualizat: Luni, 15 Februarie 2021, 16:42- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Așa cum ne-a obișnuit de-a lungul celor 13 ani de Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, îndrăgitul bucătar, ne-a surprins cu interesantă combinație de ingtrediente într-o spectaculoasă rețetă de coaste de porc la cuptor glazurate cu dulceață de măceșe și garnitură de cartofi copți.
Coastele sunt extrem de delicioase așa glazurate cu dulceață de măceșe. dar nici cartofii copți, transformați într-un piure cremos, dar și crocant de la fisticul adăugat nu sunt mai prejos.
Coaste de porc la cuptor glazurate cu dulceață de măceșe și garnitură de cartofi copți - Ingrediente
Pentru preparare coaste:
- 1 kg coaste de porc
- sare și piper
- 2-3 buc. ceapă
- dulceață de măceșe
Pentru garnitură:
- 1kg cartofi albi
- sare grunjoasă
- 200 gr fistic
- 100 gr cașcaval
- 100 gr unt
- 500 gr baby morcovi
- 1-2 linguri ulei de măsline
- 1 lingură zahăr brun
- paste roșii, inimioare
Mod de preparare pentru rețeta de coaste de porc la cuptor glazurate cu dulceață de măceșe și garnitură de cartofi copți
Dulceața de măceșe pe lângă gustul delicios are și anumite proprietăți benefice asupra sănătății organismului. Deci dacă vă lipsește din cămară, încercați s-o achiziționați pentru că este și gustoasă și sănătoasă.
Cum se prepară coastele de porc la cuptor, glazurate cu dulceață
Coastele de porc, curățate de surplusul de grăsime și tendoane, se condimentează doar cu sare și piper.
Într-o tavă de cuptor cu puțină grăsime se așază ceapa curățată și feliată grosier. Peste aceasta se așază coastele de porc condimentate cu sare și piper. Se acoperă tava cu coaste, mai întâi cu hârtie de copt, apoi cu folie de aluminiu și se dă la cuptor pentru aproximativ 2 ore, la 170 de grade. Apoi, se îndepărtează folia de aluminiu și hârtia de copt, se glazurează coastele cu dulceața de măceșe și se mai lasă 30 de minute la cuptor.
Pe lângă ceapa din tavă se mai pot adăuga și sferturi de mere, dar și câțiva căței de usturoi, necurățați, dar striviți ușor. Aceste ingrediente au rolul de a aromatiza carnea, dar se pot folosi, apoi și la prepararea piureului, sau la un sos delicios.
Preparare garnitură de cartofi
Se aleg cartofi albi, mai micuți și se spală bine pe coajă. Se trec prin sare grunjoasă, cât încă sunt umezi. Se așază cartofii într-o tavă, pe hârtie de copt și se dau la cuptor la temperatură medie, până când sunt bine copți. Se pasează cu o furculiță, se adaugă și unt, dar și fistic tras la tigaie și tocat mai grosier.
Pe aceeași temăPreparare baby morcovi caramelizați.
Mai întâi se blanșează morcoșii pentru 3-4 minute în apă clocotită cu puțină sare. Apoi se scurg și se trag la tigaie în unt topit cu puțin ulei de măsline. Se adaugă și zahăr brun și se amestecă până se topește.
Coastele de porc se servesc calde alături de piureul de cartofi copți cu fistic și baby morcovii caramelizați.
Pentru mai multe detalii și sfaturi de la Vlăduț despre acestă delicioasă rețeta de coaste de porc la cuptor glazurate cu dulceață de măceșe și garnitură de cartofi copți, accesați și materialul video de mai sus!