Rețetă de lava cake cu caramel sărat, preparată de Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani
Nicolai Tand, îndrăgitul chef de la Neatza cu răzvan și Dani, i-a surprins plăcut pe matinali, la ceas aniversar al Antenei 1 cu o spectaculoasă rețetă de lava cake cu caramel sărat.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Duminica, 29 Noiembrie 2020, 14:50 | Actualizat: Duminica, 29 Noiembrie 2020, 16:14- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru că astăzi, 29 noiembrie, Antena 1 împlinește 27 de ani de emisie, în cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani, Chef Nicolai Tand a făcut spectacol cu o interesantă și extrem de gustoasă rețetă de lava cake cu caramel sărat.
Ingrediente pentru rețeta de lava cake cu caramel sărat:
- Pentru caramel sărat:
- 300 gr zahăr
- 300 ml smântână lichidă
- 300 gr unt
- 1 linguriță sare
- Pentru blatul de lava cake:
- 7 ouă
- 300 gr zahăr
- 100 gr făină
- 200 gr ciocolată
- 100 gr unt
- Pentru servit:
- înghețată
- zmeură
Mod de preparare pentru rețeta de lava cake cu caramel sărat
Lava cake se mai numește și vulcan de ciocolată, pentru că se servește caldă, iar ciocolata din interior este cursivă exact ca lava unui vulcan.
Se începe cu prepararea caramelului sărat.
Într-un vas cu pereși dubli se pune zahărul și se caramelizează la foc mic, amestecând pentru a nu se arde. când zahărul se topește și capătă culoarea chihlimbarului, se adaugă smântâna și se amestecă intens până se topește din nou zahărul, care între timp se solidifică la contactul cu smântâna. Când compoziția este omogenizată, se încorporează untul moale, iar la final, se adaugă sarea.
Pe aceeași temăPreparare compoziție pentru blat de lava cake.
Se topește, la bain marie, ciocolata împreună cu untul și se lasă să se tempereze.
Între timp, se mixează ouăle mai întâi cu un praf de sare, apoi cu zahărul până devin foarte spumoase.
Se adaugă făina, apoi compoziția de ciocolată și se omogenizează.
Se ung formele de brioșe cu unt, se umplu pentru 3/4 din capacitatea lor cu compoziția pentru lava cake, iar deasupra se toarnă câte puțin caramel sărat.
Pe aceeași temăVulcanii de ciocolată cu caramel sărat se coc pentru 7-9 minute la 200 de grade.
Lava cake cu caramel sărat este și mai delicioasă servită cu o cupă de înghețată și fructe proaspete.