Dar anul acesta, creatoarea de conținut Prăjiturela, împreună cu Carrefour, te invită să îți încânți oaspeții cu un meniu reinterpretat, plin de savoare și prospețime. Fiecare preparat este simplu de realizat și aduce un strop de originalitate în meniul tău festiv, prezentat și la emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani.
Cu ingrediente accesibile, dar cu un twist modern, acest meniu este o invitație să savurezi Crăciunul între gusturi proaspete și combinații delicioase.
Un Crăciun plin de savoare împreună cu Prajiturela și un meniu festiv reinterpretat cu gust și originalitate
În ediția Neatza cu Răzvan și Dani din 19 decembrie 2024, Prăjiturela a prezentat un meniu cu un twist modern și elegant, dar perfect pentru sărbătorile de iarnă.
Pentru acest meniu, Prăjiturela a înlocuit porcul cu o vită foarte fragedă, alături de care a pus fasole verde, dar și alte bunătăți românești.
„Și bineînțeles platoul cu brânzeturi, majoritatea românești, dar există și unele franțuzești și o reinterpretare a coroniței de brad (...) Am făcut o coroniță din bezea, Pavlova se cheamă rețeta, pe care am decorat-o cu brânză mascarpone și fructe exotice”, a prezentat food bloggerul în ediția Neatza cu Răzvan și Dani din 19 decembrie 2024.
Pentru mai multă inspirație, urmăriți rețeta din video.
Aperitivul festiv: Platou de brânzeturi românești, Salam de Sibiu și fructe
Pentru a-ți încânta invitații încă de la antreu, împodobește masa cu un platou de brânzeturi românești din gama Poftim Brânză Românească, bucățele de Salam de Sibiu, struguri dulci, nuci crocante și felii de mere zemoase. Combinația dintre brânza maturată și fructele proaspete va fi un deliciu echilibrat și surprinzător!
Felul principal: Chiulotă de vită la tigaie cu salsa de portocale
Un preparat rafinat, dar simplu de pregătit, ideal pentru un meniu festiv reinterpretat. Iată cum se prepară:
Ingrediente (pentru 2 persoane):
Pentru friptură:
- 2 bucăți de chiulotă de vită (150-200 g/persoană) Carrefour Extra
- 20 g unt
- 2 căței de usturoi
- 1 crenguță de rozmarin
- Sare și piper
Pentru salsa:
- 100 g roșii
- 150 g castraveți
- 150 g portocală
- 1 ceapă roșie (ideal șalotă)
- Zeama unei lămâi verzi
- 20 ml ulei de măsline
- Sare și piper
Mod de preparare:
Friptura: Condimentează carnea cu sare și piper, apoi rumenește-o într-o tigaie bine încinsă, câte 2-3 minute pe fiecare parte. Adaugă untul, rozmarinul și usturoiul, și unge carnea cu sosul din tigaie timp de 2 minute. Scoate carnea pe un platou și las-o să se odihnească 5 minute.
Salsa: Taie roșiile, castraveții, portocala și ceapa în cubulețe mici. Amestecă-le cu zeama de lămâie, uleiul de măsline, sare și piper.
Servește friptura cu salsa proaspătă de portocale – combinația de arome este absolut spectaculoasă!
Salata festivă: Fasole verde blanșată cu spanac proaspăt și nuci
O salată ușoară, dar plină de savoare, care completează perfect meniul
Ingrediente:
- 500 g fasole verde congelată Carrefour Simplă
- 1 caserolă spanac baby
- 50 g nuci
- 50 g smântână (20% grăsime) Carrefour Extra
- 2 lingurițe muștar
- 1 lingură ulei de măsline Carrefour Extra
- Coaja și zeama unei lămâi
- Sare și piper
Mod de preparare:
1. Opărește fasolea 2 minute, apoi transfer-o într-un bol cu apă rece și gheață. După 5 minute, scurge-o bine.
2. Amestecă fasolea cu spanacul proaspăt, nucile crocante și coaja de lămâie.
3. Pregătește dressingul din smântână, muștar, ulei de măsline, zeama de lămâie, sare și piper, apoi toarnă-l peste salată.
Desertul vedetă: Coronița Pavlova cu citrice și sirop de vin roșu
Acest desert spectaculos arată ca o decorațiune de Crăciun și este la fel de delicios pe cât este de frumos!
Ingrediente:
Pentru bezea:
- 4 albușuri
- 200 g zahăr pudră
- 1 linguriță oțet sau zeamă de lămâie
- Un praf de sare
Pentru decor:
- 250 g mascarpone Carrefour Classic
- 1 lingură zahăr pudră
- Citrice (portocale, pomelo, mandarine) Carrefour SanLucar
- Frunze de mentă
- 300 ml vin roșu amestecat cu 100 g zahăr (fiert până devine sirop) Caii de la Letea Geneza Fetească Neagră
Mod de preparare:
1. Bezeaua: Mixează albușurile cu un praf de sare până obții o spumă fermă. Adaugă treptat zahărul și oțetul, mixând până spuma devine lucioasă. Modelează o coroniță pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
2. Coace bezeaua la 110°C timp de 1 oră și 30 de minute, apoi las-o să se răcească în cuptor.
3. Crema: Amestecă mascarpone cu zahărul și decorează bezeaua cu crema obținută.
4. Adaugă citricele feliate, frunze de mentă și stropește cu siropul de vin roșu.
Explorează ofertele speciale de sărbători pe carrefour.ro și în magazine! Creează amintiri de neuitat alături de cei dragi și bucură-te de un Crăciun plin de magie!