Prăjitură Fresh Esterhazy. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 15 iulie 2022
În ediția din 15 iulie 2022 a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul matinalului, pentru că este vineri și este zi de desert, a preparat o rețetă de prăjitură Fresh Esterhazy.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 15 Iulie 2022, 16:34 | Actualizat: Sambata, 20 Mai 2023, 09:45După cum deja suntem obișnuiți de ani de zile, vinerea este zi de desert la Super Neatza, atât pentru deliciul matinalilor cât și pentru inspirația celor din fața ecranelor pentru desertul de weekend. În ediția din 15 iulie 2022 a emisiunii, Vlăduț, a preparat o rețetă de prăjitură Fresh Esterhazy. Este o prăjitură pe bază de bezea cu multă nucă și o delicioasă cremă de vanilie.
Vă oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi o astfel de prăjitură delicioasă și spectaculoasă.
Pe aceeași temăPrăjitură Fresh Esterhazy - Ingrediente
- Pentru două blaturi de bezea:
- 10 albușuri
- 500 gr zahăr
- 1 praf de sare
- 200 gr nucă măcinată
- Pentru cremă:
- 10 gălbenușuri
- 1 praf de sare
- 200 gr de zahăr
- 500 ml de lapte
- coaja de la o lămâie
- 2 lingurițe cu esență de vanilie
- 3 linguri de făină
- 250 gr unt
Prăjitură Fresh Esterhazy - Mod de preparare
Înainte de a prepara compoziția pentru blaturile de bezea ale prăjiturii, albușurile de ouă trebuie aduse la temperatura camerei. Astfel, acestea se vor mixa mult mai bine, iar bezeaua va ieși fermă și nu se va lăsa în timpul tratamentului termic.
Preparare blaturi de bezea cu nucă
Albușurile, ținute cel puțin 20 de minute la temperatura camerei, se presară cu puțină sare și se mixează până devin cristaline și spumoase. Se continuă mixarea lor adăugând, treptat, zahărul și va rezulta o bezea foarte fermă.
Pe aceeași temăSe scoate mixerul și cu ajutorul unei spatule, cu mișcări circulare de jos în sus, se încorporează nuca măcinată fin.
Pe aceeași temăDin această compoziție se coc, într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt ,două foi de bezea cu nucă. Se coc pe rând, la 180 de grade pentru 10, maxim 15 minute.
Pe aceeași temăSfatul lui Vlădutz este ca și hârtia de copt să fie unsă cu ulei, astfel, după coacere și temperare, foaia de bezea se va desprinde perfect de pe hârtie.
Preparare cremă de vanilie
Gălbenușurile se amestecă într-o cratiță cu pereți dubli, mai întâi presărate cu un praf de sare, pentru a li se intensifica culoarea, apoi cu zahărul până devin spumoase. Se adaugă laptele, se omogenizează compoziția, apoi se adaugă făina și din nou se omogenizează.
Pe aceeași temăSe transferă cratița pe foc de intensitate mică și se fierbe crema de vanilie până se îngroașă, amestecând continuu pentru a nu se lipi. Spre final de fierbere se adaugă și 2-3 lingurițe de esență de vanilie. Se acoperă crema de vanilie cu o folie de prospețime și se lasă la răcit. Apoi se încorporează în cremă untul moale, adăugându-l trepatat și omogenizând crema cu ajutorul mixerului.
Pe aceeași temăCrema de vanilie se va întinde între foile de bezea cu nucă, după ce acestea s-au răcit.
Apoi se pune prăjitura la rece pentru cel puțin 2 ore, să se poată porționa frumos.
Pe aceeași temăPentru mai multe detalii despre cum se prepară rețeta de prăjitură Fresh Esterhazy, dar și pentru a nu pierde sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus.