Pui umplut la cuptor și piure de cartofi cu ceapă verde, rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 19 octombrie 2021
Pentru una dintre mesele principale ale zilei, puteți încerca rețeta de pui umplut la cuptor și piure de cartofi cu ceapă verde, preparată de chef Nicolai Tand la Super Neatza, 19 octombrie 2021.
Publicat: Marti, 19 Octombrie 2021, 15:58 | Actualizat: Marti, 08 Februarie 2022, 13:36Una dintre rețetele zilei prepartă de Chef Nicolai Tand la Super Neatza din 19 octombrie 2021 este o rețetă de pui umplut la cuptor și piure de cartofi cu ceapă verde, foarte gustoasă și foarte simplu de preparat. În plus, piureul de cartofi este preparat simplu, fără unt și fără lapte și puteți salva rețeta pentru o zi de post.
Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a-i surprinde și voi pe cei dragi cu așa preparate gustoase și hrănitoare.
Pui umplut la cuptor și piure de cartofi cu ceapă verde - Ingrediente
- 1 pui mediu
- sare și piper
- 50 gr de unt moale
- 2-3 crenguțe de cimbrișor
- câteva frunze de salvie
- felii subțiri de șună afumată
- 1 roșie
- 3-4 căței de usturoisturoi
- 2-3 frunze de țelină cu tijă
- Pentru sos:
- grăsimea lăsată de pui după preparare
- 2 roșii
- 2 rrdei
- 1 rădăcină de țelină
- 1 ceapă
- sare și piper
- Pentru piure de post:
- 1 kg cartofi
- sare și piper
- 1-2 linguri cu ulei de măsline
- 1 legătură de ceapă verde
Rețetă de pui umplut la cuptor și piure de cartofi cu ceapă verde - Mod de preparare
Începem cu pregătirea puiului, iar în timp ce aceasta se prepară la cuptor, pregătim și cartofii pentru piure.
Pregătim o tavă de copt sau un vas termorezistent și așezăm în interior hârtie de copt. Punem puiul în interior și îl umplem cu toate condimentele din listă plus roșia tăiată în sferturi și usturoiul strivit. Presărăm sare și piper satât în interior cât și pe exteriorul puiului. Apoi îl masăm cu unt moale, mai adăugăm și puțin unt deasupra și dăm tava cu pui la cuptor, la 190 de grade, pentru aproximativ o oră.
Pe aceeași temăÎntre timp, fierbem cartofii în apă cu sare, pentru piure. Când sunt bine fierți, îi scurgem, îi pasăm și în loc de unt adăugăm puțin ulei de măsline. Asezonăm piureul de cartofi cu sare și piper și îl amestecăm cu rondele de ceapă verde.
Pentru sos, călim legumele tocate în grăsimea de la pui, adăugăm și puțină apă, apoi trecem totul prin blender până obținem un sos delicios. Cu acest sos glazurăm carnea de pui în timpul servirii.
Servim friptura de pui alături de piureul de cartofi cu ceapă verde și deliciosul sos de legume.
Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de pui umplut la cuptor și piure de cartofi cu ceapă verde, dar șți pentru a nu pierde sfaturi importante de la chef Nicolai Tand și momente savuroase din timpul emisiunii, accesați materialul video de mai sus.