Rețeta celui mai gustos sos de roșii pentru paste sau pizza, preparată de Vlăduț, bucătarul de la Super Neatza
Pentru că ne plac în mod deosebit pastele în sos de roșii, dar și pizza cu mult sos dulce-picant, Vlăduț, bucătarul de la neatza cu Răzvan și Dani s-a gândit să ne învețe cum se prepară rețeta celui mai gustos sos de roșii pentru paste sau pizza.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 28 Ianuarie 2021, 11:34 | Actualizat: Luni, 23 August 2021, 11:07Ne atrag foarte mult sosurile de roșii de pe rafturile magazinelor, care mai de care mai gustoase și mai aromate, dar mai sănătos este să ni le preparăm în casă, iar pentru a reuși, ne vine în ajutor Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, care a pregătit în direct, în platoul emisiunii, rețeta celui mai gustos sos de roșii pentru paste sau pizza.
Dar acest sos de roșii aromat este grozav de bun și pentru alte preparate, cum ar fi o musaca de cartofi cu carne în sos, niște clătite umplute servite cu sos, șnițele, sau crochete de pește, crochete de cașcaval și exemplele pot continua, pentru că sosul respectiv se potrivește la o multitudine de alte preparate.
Ingrediente pentru rețeta celui mai gustos sos de roșii pentru paste sau pizza:
- 120 gr roșii proaspete
- 500 gr pastă de roșii, sau roșii pasate
- 1 căpățână de usturoi
- rozmarin proaspăt sau uscat
- busuioc proaspăt sau uscat
- 3 buc. ardei chili,roșii
- 100 ml ulei de măsline, extravirgin
- sare și piper
- 1 lingură de zahăr, pentru a regla aciditatea sosului
- 400 gr paste penne, pentru servit
- apă și sare pentru fiert pastele
- parmezan
Mod de preparare pentru rețeta celui mai gustos sos de roșii pentru paste sau pizza
Punem uleiul de măsline la încălzit, într-o tigaie, adăugăm jumătate din usturoi, curățat și tocat mărunt, apoi roșiile proaspete, tocate în cuburi mici.
Lăsăm roșiile să scadă pentru câteva minute, până încep să se prăjească pe margini, apoi adăugăm pasta de roșii, sau roșiile proaspete, pasate și o cană de apă. Adăugăm și ardeiul chili tocat rondele, o priză de rozmarin și una de busuioc, zahărul, sare și piper, toate în același timp și lăsăm sosul de roșii pentru paste sau pizza să fiarbă la foc mic pentru aproximativ o oră.
La final, după stingerea focului, adăugăm și restul de usturoi pisat mărunt, acoperim sosul și îl lăsăm să se aromatizeze de la usturoi.
Pe aceeași temăCât timp fierbe sosul de roșii, ne ocupăm și de fierberea pastelor.
Se pune un vas cu multă apă la fiert și se adaugă o lingură de sare. Când apa atinge punctul de fierbere se adaugă pastele.
Vlăduț ne recomandă ca pentru un astfel de sos să folosim paste pene că se combină mai armonios cu sosul decât alte tipuri de paste.
Lăsăm pastele să fiarbă conform instrucțiunilor de pe pachet, apoi le scurgem, le adăugăm în sosul de roșii și mai completăm cu un polonic din apa în care au fiert pastele, pentru ca, amidonul lăsat de paste să îngroașe sosul atât cât este necesar.
Pe aceeași temăÎn timpul servirii pastelor cu sos de roșii, adăugăm și parmezan, pentru un plus de gust, dar și verdeață pentru prospețime.
Pentru mai multe detalii despre rețeta celui mai gustos sos de roșii pentru paste sau pizza, preparată de Vlăduț, bucătarul de la Super Neatza, accesați materialul video de mai sus!