Rețetă de Tort Pavlova cu frișcă și fructe de iarnă, preparată de Vlăduț la Super Neatza
Pentru că este vineri, zi destinată desertului în bucătăria de la Neatza cu Răzvan și Dani, Vlădutz a pregătit o super rețetă de Tort Pavlova cu frișcă și fructe de iarnă, pe care a denumit-o ”Super Pavlova”.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 15 Ianuarie 2021, 11:59 | Actualizat: Vineri, 15 Ianuarie 2021, 15:04Rețeta de tort Pavlova cu frișcă și fructe de iarnă, preparată de Vlăduț la Super Neatza, este chiar perfectă pentru această perioadă când iarna și-a îmbrăcat mantia de zăpadă.
Pe lângă detaliile despre modul de preparare al acestui delicios tort, Vlăduț, ne mai oferă și sfaturi utile despre cum se bate corect frișca și cum se bat corect albușurile pentru reușita deserturilor.
Urmăriți și videoclipul de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal, pentru a nu pierde detaliile și sfaturile oferite de Vlăduț!
Ingrediente pentru Rețetă de Tort Pavlova cu frișcă și fructe de iarnă:
-
Pentru blatul de bezea:
- 10 albușuri de ouă
- 600 gr zahăr
- 1 praf de sare
- Pentru crema de frișcă cu fructe de iarnă:
- 1kg frișcă bătută
- mandarine proaspete
- mandarine din compot
- fructul pasiunii sau maracuja
- lămâie
- fistic
- praline de ciocolată
Mod de preparare pentru rețetă de Tort Pavlova cu frișcă și fructe de iarnă
Preparare blat de bezea
Pentru a prepara blatul de bezea care este de fapt baza acestui minunat tort, trebuie să ținem cont de câteva reguli de bază.
În primul rând, albușurile trebuie ținute la temperatura camerei, pentru a se bate bine. Se bat mai întâi cu un praf de sare până capătă volum și devin cristaline, apoi se adaugă, treptat, zahărul pudră.
Este recomandat ca zahărul să fie măcinat proaspăt, sau dacă se optează pentru a achiziționa zahăr pudră din comerț, mare atenție la etichetă să nu aibă în conținutul lui și amidon. Amodonul adăugat la bezea îi schimbă culoarea, o îngălbenește, dar bezeaua se va și crăpa foarte mult.
Este ideal să se mai crape bezeaua în timpul coacerii, pentru că va avea un aspect mai plăcut, însă nu pe suprafețe mari.
Înainte de a ne apuca să pregătim bezeaua pentru tortul Pavlova pornim cuptorul la 120 de grade cu ventilație.
Blatul de bezea se va coace pentru aproximativ 2 ore la 120, maxim 130 de grade, cu ventilația pornită și fără a deschide ușa cuptorului decât după stingerea acestuia.
Pentru cine nu are cuptor electric cu ventilație există metoda coacerii cu ușa cuptorului foarte ușor întredeschisă, la foc mic.
Preparare cremă de frișcă cu fructe de iarnă.
Și pentru crema de frișcă Vlăduț are câțiva pași de care trebuie să ținem cont pentru o reușită sigură.
În primul rând, atât frișca lichidă, sau smântâna lichidă, cât și bolul mixerului trebuie să fie foarte reci. Bolul se va ține 20 de minute în congelator, iar frișca lichidă în frigider.
Dacă se folosește o frișcă sau smântână pentru frișcă neîndulcită, zahărul se va adăuga către finalul mixării, după ce compoziția de frișcă își dublează volumul.
Pe aceeași temăCrema de fișcă cu fructe de iarnă se prepară simplu. o parte din mandarinele din compot se transformă în piure, la fel și o jumătate din fructul pasiunii și se vor amesteca cu o parte din frișcă. Cu această compoziție se umple blatul de bezea care va avea o formă mai de coșuleț, de albie. Cu frișca simplă se va decora tortul la suprafață, iar peste ea se vor adăuga resy=tul fructelor și pralinele creând un decor festiv, de iarnă.
Vă dorim spor la preparat rețeta de tort Pavlova cu frișcă și fructe de iarnă și poftă bună la savurat!