Rețeta zilei preparată de Vlăduț la Super Neatza, 16 septembrie 2021: Aripioare glazurate și servite cu sos de iaurt și brânză
În ediția din 11 octombrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț ne propune o combinație interesantă de aripioare glazurate, așezate pe un pat de pere cu un sos delicios de brânză și iaurt.
Publicat: Luni, 11 Octombrie 2021, 13:24 | Actualizat: Marti, 02 August 2022, 10:13- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru că rețetele de aripioare de pui sunt delicioase și de nerefuzat, Vlăduț, iscusitul bucătar al matinalului Super Neatza a preparat în ediția din 11 octombrie 2021 a îndrăgitului matinal o rețetă interesantă de aripioare glazurate și servite cu sos de iaurt și brânză.
Interesantă este și combinația ingredientelor cu gusturi și texturi diferite, dar și modul de preparare al rețetei. Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi aripioarele de pui după stilul lui Vlăduț.
Pe aceeași temăAripioare glazurate și servite cu sos de iaurt și brânză - Ingrediente
- 1 kg aripioare de pui
- sare și piper
- ulei pentru prăjit
- 3-4 pere
- Pentru glazură:
- 2-3 linguri de sos barbeque
- 1-2 linguri de miere
- 2 lingurițe de dulceață de ardei iute
- semințe de susan ușor prăjite
- 1 legătură de ceapă verde
- Pentru sos de iaurt cu brânză:
- 2 linguri de maioneză
- 400 gr iaurt
- 250 gr brânză cu mucegai
- 200 ml smântână lichidă
- câteva fire de ceapă verde
- În plus:
- semințele de la o rodie
- nuci caramelizate la cuptor cu zahăr și sare
Rețetă de aripioare glazurate și servite cu sos de iaurt și brânză - Mod de preparare
Se începe cu pregătirea glazurii pentru aripioare. Se amestecă într-un vas, la foc încet, sosul barbeque cu mierea și dulceața de ardei iuți, fără a lăsa amestecul să atingă punctul de fierbere. doar necesită o încălzire ușoară și omogenizare a ingredientelor.
Aripioarele de pui se condimentează cu sare și piper și se rumenesc în ulei încins, până când devin crocante.
Pe aceeași temăSemințele de susan se trag ușor la tigaie, cu mare atenție pentru a nu se arde și a căpăta gust amar. Ceapa verde se toacă în rondele mici, dar doar oartea verde. Perele se spală bine, se șterg și se taie în rondele subțiri. Se așază la baza platoului de servire.
Când aripioarele sunt bine rumenite, se transferă într-o sită, la scurs și se lasă câteva minute. Apoi se trec ușor fierbinți prin glazura ușor fierbinte și se așază pe patul de pere de pe platou. Se presară cu semințe de susan și rondele de ceapă verde.
Pentru sosul delicios de iaurt cu brânză, mai întâi se pune smântâna lichidă la încălzit. Se lasă până aproape de punctul de fierbere și se adaugă brânza cu mucegai ruptă în bucăți mici. Se amestecă intens până când aceasta se topește și se lasă la temperat. Apoi se adaugă iaurtul, se omogeniozează bine, iar când sosul de iaurt cu brânză este complet rece se amestecă cu maioneza clasică.
Nucile re rumenesc la cuptor, dar mai întâi se imezesc cu apă amestecată cu sare și puțin zahăr.
Peste delicioasele aripioare glazurate se adaugă semințe de rodie și nucile crocante, înainte de servire.
Spor și poftă bună!
Pe aceeași temăNu ezitați să accesați și materialul video de mai sus, pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de aripioare glazurate și servite cu sos de iaurt și brânză, explicat de Vlăduț pas cu pas, dar și pentru a beneficia de sfaturi importante de la Vlăduț.