Salată de cartofi cu caracatiță și sos de brânzeturi. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 11 ianuarie 2022
În ediția din 11 ianuarie 2022 a emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului, a preparat mai multe rețete cu caracatiță, una dintre acestea fiind preferata lui Florin Ristei: Salată de cartofi cu caracatiță și sos de brânzeturi.
Publicat: Marti, 11 Ianuarie 2022, 18:08 | Actualizat: Miercuri, 09 Februarie 2022, 09:36- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Așa cum ne-a obișnuit de-a lungul timpului, chef Nicolai Tand, prepară în cadrul îndrăgitului matinal ”Super Neatza”, nu una ci mai multe rețete culinare absolut delicioase.
În ediția din 11 ianuarie 2022 a matinalului a preparat, printre altele, o delicioasă rețetă de salată de cartofi cu caracatiță și sos de brânzeturi. ”Caracatița o voi fierbe în sfeclă roșie și o să aibă o culoare foarte frumoasă. O să-i pun apoi foi de dafin, boabe de piper, oțet, cartofi, boia de ardei și țelină. O porție o voi face cu cartofi, iar alta cu o spumă verde”, a declarat bucătarul de la Neatza.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi o astfel de salată foarte gustoasă și hrănitoare.
Pe aceeași temăSalată de cartofi cu caracatiță și sos de brânzeturi - Ingrediente
- 500 gr cartofi albi
- 3 tentacule de caracatiță, prefierte
- 2 buc. sfeclă roșie
- 1 buc. țelină apio
- 2-3 foi de dafin
- 1 linguriță cu boabe de piper negru
- 2 linguri de oțet
- 1 linguriță de zahăr
- Pentru sosul de brânzeturi:
- 250 gr brânză cu mucegai
- 200 gr brânză proaspătă
- 150 gr cremă de brânză
- 50 gr parmezan
- 50 gr unt
- 200 ml smântână lichidă
- sare și piper
- boia de ardei afumată
- ceapă roșie
- sumac
Salată de cartofi cu caracatiță și sos de brânzeturi - Mod de preparare
Se pune un vas cu apă și sare la fiert. Se adaugă oțetul, zahărul, foile de dafin, boabele de piper, țelina apio și sfecla roșie curățată și tăiată în bucăți mai mici. Se lasă să fiarbă aceste ingrediente până când își degajă toate aromele, apoi se adaugă tentaculele de caracatiță. Tentaculele de caracatiță se adaugă mai întâi cu partea groasă, apoi cu partea subțirie pentru a se pătrunde uniform. Apoi se scot și se lasă la scurs.
Pe aceeași temăÎn alt vas, se fierb cartofii necurățați în apă cu sare. Când sunt bine pătrunși, se trec prin jet de apă rece, se curăță și se feliază subțire.
La fel se vor felia și tentaculele de caracatiță fierte, se trag la tigaie în puțin unt topit și se amestecă cu cartofii.
Pentru sosul de brânzeturi se pune untul într-un vas, la topit și se adaugă smântâna lichidă. Când smântâna este bine înfierbântată se adaugă brânzeturile și se amestecă până când sunt topite și sosul omogenizat. Se aromatizează cu boia de ardei afumată.
Ceapa roșie se taie în fâșii și se presară peste ea sumac.
Peste amestecul de cartofi cu caracatiță se adaugă sosul de brânzeturi și se decorează cu fâșiile de ceapă aromatizate cu sumac.
Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de salată de cartofi cu caracatiță și sos de brânzeturi, dar și pengtru a descoperi celelalte rețete preparate de chef Nicolai Tand, accesați materialul video de mai sus.