Tempura de pui. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 30 iunie 2022
În ediția din 30 iunie 2022, de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului, a pregătit printre altele și o delicioasă rețetă de tempura de pui.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 30 Iunie 2022, 18:23 | Actualizat: Luni, 04 Iulie 2022, 09:28Chef Nicolai Tand, îndrăgitul bucătar de la Neatza cu Răzvan și Dani ne-a obișnuit de-a lungul timpului să găsim inspirație în rețetele sale culinare, gătind în aceeași emisiune un meniu complet pentru întreaga zi. În ediția din 30 iunie 2022, de la Super Neatza una dintre rețetele cu care i-a delectat pe matinali a fost o rețetă de tempura de pui.
”Voi face un fel de pui la ceaun în sos tempura. Voi face un fel de aluat de clătite, unul mult mai condimentat, în care voi băga puiul înainte să-l prăjesc. În aluat am pus sare, piper, bere, bicarbonat și lapte”, a spus bucătarul de la Neatza. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi pieptul de pui în acest mod, spre deliciul celor dragi.
Tempura de pui - Ingrediente
- piept de pui
- sare și piper
- mix de condimente
- ouă
- sare și piper
- bicarbonat de sodiu
- lapte
- bere
- făină
- ulei pentru prăjit
- Pentru servit:
- usturoi
- roșii
- sare și piper
- ulei de măsline
Rețetă de tempura de pui - Mod de preparare
Rețeta de prepararea a pieptului de pui în acest mod este simplă și ușoară, iar pieptul de pui va ieși foarte fraged și foarte gustos.
Se începe cu porționarea pieptului de pui în bucăți mai mici. Se pun bucățile de carne într-un bol, se asezonează cu sare, piper și un mix de condimente la alegere, după gustul fiecăruia. Apoi se adaugă puțin lapte, cât să fie carnea acoperită, se acoperă bolul și se pune la frigider pentru 1-2 ore. Laptele va ajuta carnea de pui să devină fragedă și să se păstreze așa și după preparare.
După acest interval se amestecă într-un alt bol ouăle cu sare și piper. Se adaugă bere și făină, dar și puțin bicarbonat de sodiu, ca pentru rețetele de pancakes. Textura amestecului va fi ca pentru clătite, puțin mai consistentă pentru că în această compoziție se adaugă pipetul de pui care a stat la macerat, cu lapte cu tot.
Se pune un ceaun sau o tigaie adâncă pe flacăra aragazului și se adaugă ulei. Se lasă uleiul să se înfierbânte și se rumenesc în el bucățiele de piept de pui în tempura. Se întorc de pe o parte pe cealaltă pentru a se rumeni uniform, apoi se scot pe prosoape de hârtie care vor absorbi surplusul de ulei.
Este foarte gustos pieptul de pui preparat în acest mod, iar dacă îl doriți mai sănătos, puteți să îl preparați și la cuptor, dar nu va fi atât de gustos.
Pentru servit, Nicolai a preparat un sos delicios din usturoi cu roșii proaspete pe care l-a asezonat cu sare și piper, dar și cu ulei de măsline.
Pentru a nu pierde detalii interesante și sfaturi utile de la chef Nicolai Tand, despre modul de preparare al rețetei de tempura de pui, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Nicolai Tand în cadrul matinalului Super Neatza în ediția din 29 iunie 2022, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitei emisiuni.