Tort diplomat. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 11 februarie 2022
În ediția din 11 februarie 2022 a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul matinalului, ne prepară o super rețetă de tort diplomat.
Publicat: Vineri, 11 Februarie 2022, 19:02 | Actualizat: Marti, 25 Aprilie 2023, 09:32Pentru că este vineri, în platoul de la Super Neatza se gătește desert, iar Vlăduț, bucătarul matinalului, s- gândit să prepare în ediția din 11 februarie 2022 a emisiunii o minunată rețetă de tort diplomat. ”Astăzi voi prepara un tort diplomat, însă este unul special. Am trei tipuri de fructe: căpșuni, zmeură și compot de mandarine. Voi mai folosi și dulceață din coji de portocale. Totul este preparat la rece”, a spus acesta.
Este un tort simplu, fără cremă de ouă fiartă, dar extrem de bogat în fructe delicioase și frumos colorate. Decorat cu căpșuni trase în ciocolată și pudrate cu fistic și petale de trandafiri uscate, este perfect pentru a-l savura cu cei dragi în spiritul iubirii, că tot se apropie Valentine's Day.
Pe aceeași temăUrmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a-i răsfăța și voi pe cei dragi cu un astfel de tort delicios și spectaculos.
Pe aceeași temăTort diplomat - Ingrediente
- 400 gr pișcoturi de șampanie
- 1 l smântână pentru frișcă naturală cu 35% grăsime
- 200 gr zahăr pudră
- 1 praf de sare
- 20 gr gelatină
- 50 ml apă călduță
- 400 gr căpșuni
- 200 gr zmeură
- 200 gr compot de mandarine
- 150 gr dulceață din coji de portocale
- ciocolată amăruie
- pudră de fistic
- petale de trandafiri, uscate
Tort diplomat - Mod de preparare
Pentru reușita acestui tort sunt necesare câteva reguli de bază. În primul rând, smântâna pentru frișcă se va folosi direct de la frigider, iar bolul mixerului se va ține în congelator 10 minute. Frișca se va mixa perfect dacă se respectă această regulă.
În al doilea rînd, celelalte ingrediente se aduc la temperatura camerei, înainte de a fi incluse în frișca bătută.
Așadar, cât timp bolul mixerului stă la congelator ne ocupăm de fructe. Tăiem căpșunile în cuburi micuțe, nu înainte de a opri 12 căpșuni pentru decor. Scurgem mandarinele din compot și le tăiem în bucăți mai mici. Tot în bucăți mici tăiem și cojile de portocale din dulceață, iar zmeura o lăsăm întreagă.
Mixăm smântâna pentru frișcă, la început la treapta inferioară a mixerului, mărind intensitatea pe parcurs. Când frișca începe să capete volum, adăugăm zahărul puțin câte puțin. Ne oprim din a amesteca frișca atunci când aceasta devine fermă.
Gelatina se hidratează în apă ușor călduță, apoi se diluează pe baie de aburi și se amestecă cu siropul de la compotul de mandarine.
Pe aceeași temăCum se asamblează tortul diplomat
Se unge o formă de tort cu puțin ulei și se presară cu zahăr pudră. Frișca bătută se amestecă cu gelatina diluată, apoi se încorporează ușor fructele. Se întinde compoziția obținută în forma de tort și se nivelează frumos la suprafață. Tortul Diplomat se ține la rece pentru cel puțin 2 ore.
Pentru decor, se topește ciocolata amăruie la bain marie și se trec cele 12 căpșuni cu o parte prin ea. Peste glazura de ciocolată de pe căpșuni se presară pudră de fitic și petale de trandafiri uscate. Cu aceste căpșuni se decorează tortul pe deasupra, iar pe laterale se decorează cu pudră de fistic.
Pentru mai multe detalii despre cum se prepară acest tort diplomat, dar și pentru a nu pierde sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus.