Tort Pavlova cu fructe de pădure și fistic. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 17 iunie 2022
În ediția din 17 iunie 2022, a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul matinalului, pentru că este vineri și este zi de desert, a preparat o delicioasă și spectaculoasă rețetă de tort Pavlova cu fructe de pădure și fistic.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 17 Iunie 2022, 13:27 | Actualizat: Duminica, 08 Ianuarie 2023, 10:07Așa cum deja v-ați obișnuit de-a lungul timpului de când urmăriți matinalul Super Neatza, vinerea în platoul emisiunii se gătește desert, atât pentru deliciul matinalilor, cât și pentru a vă folosi drept inspirație ca rețetă de weekend. În ediția din 17 iunie 2022 a îndrăgitei emi=siuni, Vlăduț a preparat o minunată rețetă de tort Pavlova cu fructe de pădure și fistic.
Este un tort deosebit atât ca gust cât și ca aspect. Iar dacă doriți să-l preparați și voi și să-i răsfățați pe cei drag cu el, vă oferim mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari modului de preparare.
Tort Pavlova cu fructe de pădure și fistic - Ingrediente
Aveți nevoie de ingrediente pentru blaturile de bezea și de ingrediente pentru cremă și decor.
Pe aceeași temăPentru 2 blaturi de bezea cu diametrul de 24 cm:
- 12 albușuri de la ouă medii
- 630 gr zahăr pudră
- un praf de sare
Pentru cremă si decor:
- 200 gr zmeură
- 200 gr afine
- 50-60 gr de zahăr pudră
- sucul de la 1/2 lămâie
- 400 gr frișcă bătută
- 2 lingurițe de lichior de fistic
- 100 gr coacăze roșii
- 50 gr fistic mărunțit
- 100 gr zmeură
Tort Pavlova cu fructe de pădure și fistic - Mod de preparare
Vlăduț ne recomandă să preparăm blaturile de bezea cu o zi înainte, pentru că acestea necesită un timp îndelung de coacere și de răcire.
Cum se prepară blaturile de bezea
Se pun cele 12 albușuri în bolul mixerului și se presară un praf de sare peste ele. Apoi se mixează energoc până când devin cristaline. Se adaugă, treptat, zahărul pudră, în trei tranșe. Se mixează continuu după fiecare tranșă de zahăr adăugată până când se obține o bezea perfectă. La final, când bezeaua capătă fermitate se împarte în două părți egale.
Se întind cele două părți de bezea în formele de copt tapetate cu hârtie pergament. Apoi se coc la 130 de grade Celsius cu ventilație, pentru 2 ore și 30 de minute. Se vor lăsa să se răcească lent în cuptor, cu ușa întredeschisă.
Pe aceeași temăCum se prepară crema din fructe de pădure
Se piun în recipientul unui blender zmeura, afinele și zahărul și se procesează transformându-le într-un sos consistent și frumos colorat. Opțional, sosul de fructe se poate trece prin sită.
Frișca se bate până când devine fermă, apoi se amestecă cu sosul de fructe. Se adaugă și coacăze roșii întregi, pentru un plus de gust și efect plăcut, dar și lichior de fistic pentru un plus de aromă.
Pe aceeași temăCrema obținută se va întinde între blaturile de bezea, dar și puțină deasupra. Se pune tortul Pavlova la rece pentru 2-3 ore, apoi se va decora cu fistic, zmeură proaspătă și coacăze roșii. Se porționează cu un cuțit cu lamă subțire și bine ascuțită și se savurează cu plăcere, alături de cei dragi.
Pentru a nu pierde detalii interesante și sfaturi utile de la Vlăduț, despre modul de preparare al rețetei de tort Pavlova cu fructe de pădure și fisticpreparată în ediția din 17 iunie 2022, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitei emisiuni.