Zucchini rotunzi umpluți cu ciuperci și carne de curcan. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 14 iunie 2022
În ediția din 14 iunie 2022 a emisiunii de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, Chef Radu Darie a gătit mai multe rețete culinare, una dintre acestea fiind rețeta de zucchini rotunzi umpluți cu ciuperci și carne de curcan.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 14 Iunie 2022, 18:22 | Actualizat: Sambata, 20 Mai 2023, 09:46- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Printre delicioasele rețete culinre cu care i-a răsfățat chef Radu Darie pe matinali în ediția din 14 iunie 2022 a emisiunii de la Super Neatza s-a numărat și o interesantă rețetă de zucchini rotunzi umpluți cu ciuperci și carne de curcan.
Foarte gustoși și aspectuoși acești zucchini rotunzi, iar umplutura din interior este savuroasă. Nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente pentru a prepara o astfel de mâncare gustoasă, pentru una dintre mesele principale ale zilei. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi celor dragi o astfel de mâncare gustoasă și sățioasă.
Pe aceeași temăZucchini rotunzi umpluți cu ciuperci și carne de curcan - Ingrediente
- 3 zucchini rotunzi
- 1 ceapă
- 2-3 căței de usturoi
- 250 gr ciuperci champignon
- 350 gr carne de curcan, tocată
- 2- 3 linguri de ulei
- puțin unt gras
- cimbrișor
- pătrunjel verde
Rețetă de zucchini rotunzi umpluți cu ciuperci și carne de curcan - Mod de preparare
Se începe cu prepararea umpluturii care necesită mai mult timp. Se curăță ceapa și usturoiul, se toacă mărunt și se pun la călint în puțin ulei. Se șterg nbine ciupercile cu prosoape umezite, se feliază și se adaugă peste ingredientele din tigaie. Se prepsară sare și piper și se lasă la preparat până când se elimină lichidul lăsat de ciuperci.
Pe aceeași temăApoi se adaugă carnea de curcan tocată. Se amestecă bine carnea cu ingredientele din tigaie și se lasă la preparat până când este bine pătrunsă. Se mai asezonează cu sare, piper și cimbrișor. După ce se mai răcește compoziția pentru umplut zucchinii, se adaugă pătrunjel verde tocat și se amestecă bine compoziția.
Între timp se pregătesc zucchinii. Se taie un capac de la aceștia, cel cu cotor, dar nu se aruncă. Cu o lingură se scobesc dovleceii în interior, lăsând margini de 5-6 mm grosime. Se formează astfel cupe din dovlecei care se umplu cu amestecul de ingrediente din tigaie. Se așază dovleceii umpluți într-o tavă și se acoperă fiecare cu capacul aferent. Se dau la cuptor la 200 de grade pentru 15-20 de minute.
Sunt foarte gustoși și de efect acești zucchini rotunzi umpluți! Pot fi saviurați alături de diferite sosuri dulci-picante, cum este ketchupul, sau chiar un sos de iaurt cu usturoi și castraveți.
Pentru a nu pierde detalii interesante și sfaturi utile de la chef Radu Darie, despre modul de preparare al rețetei de zucchini rotunzi umpluți cu ciuperci și carne de curcan, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Radu Darie în cadrul matinalului Super Neatza în ediția din 14 iunie 2022, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitei emisiuni.