Supă cremă de brânză, preparatul pe care mulți spun că nu l-ar încerca, dar pe care alții îl adoră. Cum se prepară simplu și rapid
Supa cremă de brânză este un preparat controversat la noi în țară, mai ales că se prepară inclusiv cu bere. Iată cum se prepară delicatesa pe care mulți nici nu ar vrea să o guste!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 07 Iunie 2024, 15:08 | Actualizat: Vineri, 07 Iunie 2024, 15:59- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Supa cremă de brânză este un preparat mai puțin obișnuit în bucătăria românească, însă treptat a ajuns să câștige inimile multor români care sunt dornici să experimenteze din ce în ce mai multe preparate deosebite și rar întâlnite chiar și în cele mai top restaurante din țară.
Preparatul este extrem de ușor de făcut, iar dacă ești atent la toate detaliile menționate mai jos nu ai cum să dai greș cu această rețetă!
Pe aceeași temăIată ce ingrediente îți sunt necesare și ce trebuie să știi înainte de a te apuca de gătit!
Rețeta de supă cremă de brânză
Supa cremă de brânză trebuie să aibă o textură fină întotdeauna, așa că ține cont de pașii modului de preparare pentru a te asigura că totul funcționează conform planului.
Preparatul pe care mulți spun că nu l-ar încerca, dar pe care alții îl adoră poate fi chiar asul din mânecă atunci când ai musafiri la masă și nu știi ce să mai gătești.
Ingrediente
- 800 ml de zeamă de oase
- 200 ml bere
- doi cartofi
- o rădăcină de ceapă verde
- un cățel de usturoi
- 200 de grame de brânză Cheddar
- 100 de grame de cașcaval Emmentaler
- 50 de grame de brânză de vaci
- boabe de piper roșu și verde în funcție de preferință
- un vârf de linguriță de boabe de muștar
- un praf de sare roz sau în funcție de preferință
Potrivit bucătăraș.ro, ingredientele menționate mai sus sunt potrivite pentru patru porții de supă cremă de brânză.
Pe aceeași temăMod de preparare
Primul pas este de a pune zeama la fiert și de a adăuga pe rând boabele de piper, boabele de muștar, ceapa, usturoiul și cartofii tăiați în formă de cubulețe.
În timp ce totul fierbe, se dă brânzeturile prin răzătoare mică, iar când supa s-a fiert se ia oala de pe foc și se mărunțește totul cu ajutorul unui mixer.
Ulterior se pune din nou oala pe foc, se adaugă berea și brânza de vaci și se amestecă cu telul.
Se oprește focul când totul devine omogen și dă în clocot, iar apoi se adaugă și restul brânzeturilor.
Se amestecă energic cu telul până când brânzeturile se topesc și capătă o textură cremoasă și fină.
Se adaugă sarea după gust și se servește caldă cu rondele crocante de cașcaval Emmentaler.
Pe aceeași temăÎn ciuda aparențelor, supa cremă de brânză este un preparat care a căpătat popularitate în ultimii ani, dar care încă este văzută cu reticență de cei mai mulți dintre români.
Acest preparat este o sursă bună de proteine și nutrienți și este o opțiune foarte bună atunci când ți-e poftă de o mâncare nouă, dar care se face simplu și rapid.