Antena Căutare

Rețetă de papanași pufoși și delicioși. Ce trebuie să adaugi pentru a obține o textură perfectă

Papanașii sunt printre deserturile preferate ale românilor și nu numai, străinii fiind plăcut surprinși de acest preparat tradițional.

colaj mână care țin o linguriță cu dulceață peste niște papanași, mână care toarnă lapte într-un vas cu o compoziție pentru aluat și se pregătește să amestece cu telul, porție de papanași pe masă Galerie
Papanașii sunt printre deserturile preferate ale românilor de toate vârstele | Shutterstock

Papanașii sunt un desert versatil, putând fi asezonați atât cu dulceață, cât și cu creme de ciocolată. Însă mulți pofticioși tânjesc după o textură pufoasă. Trebuie să știe că este un ingredient anume care îi face pufoși precum cei de la restaurant.

Citește și: Hello Chef sezon 7, 25 mai 2024. Roxana Blenche și chef Samuel Le Torriellec au gătit o rețetă de saramură de biban pentru Misha

Rețetă de papanași pufoși și delicioși. Ce trebuie să adaugi pentru a obține o textură perfectă

Acest preparat tradițional se află în topul preferințelor românilor. Conform unei surse, pentru a pregăti cei mai pufoși papanași este nevoie de un ingredient pe care aproape oricine îl are în casă, și anume esența de vanilie.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Neatza cu Răzvan și Dani, 21 mai. Rețeta delicioasă a lui Nicolai Tand pentru cotlet milanez cu orez de legume

Ingregiente

- 500 grame brânză de vaci (bine scursă de zer)

- 3 ouă

- 250 grame făină

- 100 grame zahăr

- 200 grame smântână

- 1 linguriță bicarbonat de sodiu

- 1 praf sare

- coajă rasă de la o lămâie

- 200 grame dulceață de vișine sau afine

- esență de vanilie.

Citește și: Reteța ciudată de căpșuni cu mămăligă și smântână. De ce oamenii adoră acest fel de mâncare

Mod de preparare

Într-un vas încăpător se pune brânza de vaci și ouăle, după care se amestecă bine. Se adaugă zahărul aromele și bicarbonatul de sodiu și se amestecă din nou cu un tel sau cu o lingură. După ce s-au omogenizat, se adaugă treptat făina.

Atenție, aluatul nu trebuie frământat prea tare. Acesta nu trebuie să aibă o textură elastică, ci, din contră, trebuie să fie puțin lipicios.

Citește și: Hello Chef sezon 7, 11 mai. Roxana Blenche și chef Samuel Le Torriellec au gătit o rețetă românească de salată de vinete cu roșii

Se va presăra făină pe masa de lucru și se răstoarnă coca acolo. Aluatul se împarte în mai multe bucăți egale, după care se ia fiecare bucată și se formează o biluță mai mare și una mai micuță. În biluța mai mare se dă c degetul o gaură îndeajuns de mare încât să se coacă uniform și în interior.

Citește și: Rețetă de cozonac italian. Cum se face un panettone ca-n Italia

După ce s-au format bucățile se prăjesc într-o cantitate destul de generoasă de ulei, în care să se poată scufunda. Îniante de a adăuga aluatul în ulei, acesta trebuie să fie bine încins. După care se dă focul la mic și se lasă gogoșile în ulei până ce devin aurii.

Citește și: Rețeta pentru clătite de post foarte pufoase. Care este trucul pentru o textură moale și aerată

Gogoșile de papanași se pot scoate pe o farfurie pe care s-au pus șervețele pentru a absorbi uleiul în exces. După care se trec prin zahăr și se pregătesc de servit cu smântână și dulceață sau ciocolată, după gust.

Această rețetă este simplă și rapidă și îndulcește orice pofticios nerăbdător.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 9, 26 iunie 2024. Cristina, deranjată de gestul lui Alex de a o chema pe Maria Lungu în casa băieților
Mireasa sezonul 9, 26 iunie 2024. Cristina, deranjată de gestul lui Alex de a o chema pe Maria Lungu în casa băieților Miercuri, 26.06.2024, 14:15
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x