Sri Lanka: Câte minute a durat Apocalipsa: Statuia lui Iisus, stropită cu sânge
Sri Lanka: În câte minute de teroare s-au furat sute de vieți! Mărturii din infernul în care au murit 290 de persoane și alte 500 au fost rănite în sfânta zi de Paște.
Autor: Mirabela Năstase Publicat: Luni, 22 Aprilie 2019, 10:41 | Actualizat: Luni, 22 Aprilie 2019, 13:48- Chefi la cuțite - ediție specială de Ziua Antenei 1! Vezi ce surprize au pregătit chefii vineri, 29 noiembrie, de la 20:30!
- Marele Premiu de Formula 1™ din Qatar e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 29 noiembrie - 1 decembrie 2024!
Sri Lanka: Câte minute a durat Apocalipsa! Mărturii din infernul în care au murit 290 de persoane și alte 500 au fost rănite în sfânta zi de Paște. Inițial, au fost trei explozii la Biserici și trei la hoteluri de lux, în zona capitalei Colombo. Dar bubuiturile asurzitoare au răsunat de 8 ori în Sri Lanka. A noua bombă a pusă chiar la cel mai important aeroport din țară. Statuia lui Iisus a fost stropită cu sângele enoriașilor!...
Sri Lanka, 21 aprilie 2019: O scânteie puternică, apoi sânge pe pereți: 30 de minute de teroare au fost necesare pentru ca destinele a mii de schimbe dramatic. Planul mârșav al teroriștilor a fost bine ticluit și pus în aplicare.
Cinnamon Grand Hotel: teroristul - cu farfuria pregătită pentru micul dejun
Atacul terorist la unul dintre hotelurile de cinci stele s-a produs astfel: Teroristul sinucigaș aștepta să ia micul dejun și se grăbea către bufet înainte să detoneze explozibilul ce-l purta.
Se cazase la acel hotel cu o noapte înainte, sub un nume fals: Mohamed Azzam Mohamed, dând adrese false și spunând că se afla acolo cu afaceri.
Teroristul avea o farfurie în mână când a ajuns în fața cozii de oameni și a detonat explozibilul ce-l avea în spate.
Atacul terorist din Sri Lanka a însemnat nu mai puțin de 8 bombe explodate în mai multe locații din. A noua a fost descoperită chiar la unul dintre principalele aeroporturi din țară.
Sri Lanka în zi de Paște: Restaurantele gem de oameni
Restaurantul ”Taprobane” al hotelului gemea de oameni în fatidica zi de 21 aprilie 2019. Lucrătorii erau într-una dintre cele mai ocupate și agitate zile. Ca în fiecare an de Paște.
”Era ora 8:30 dimineața și localul era ocupat. Erau familii. El (n.red teroristul) a venit în fața cozii de oameni și a declanșat explozia. Unul dintre managerii noștri care făcea primirea invitaților era să fie omorât pe loc. Era un haaos absolut, dar am reușit să-i trimitem rapid la spital pe toți cei răniți. Vreo 20 de persoane erau grav rănite și le-am trimis către Spitalul Național. ”
Atacul din Sri Lanka. Actul II. Shangri-La - Restaurantul Table One
La o milă distanță, un profesor din Londra a reușit să fenteze moartea în ultima clipă. S-a întors în camera de hotel să-și ia cardul de plată și așa a scăpat. Era cazat la al 18-lea etaj când una dintre bombe a explodat. ”A sunat exact ca un tunet”, a declarat acesta.
”Ceva mi-a distras atenția în ultima asecundă și m-am dus repede în camera de hotel să-mi iau cardul de cumpărături. Toată lumea era panicată, era haos. Era sânge peste tot. Mulți oameni fugeau fără să știe ce se întâmplă. Erau murdari de sânge. Ferestrele restaurantului au explodat, cablurile electrice atârnau de tavan”.
Haosul s-a instalat și la restaurantul The Kingsbury, dar și la bisericile St Anthony's, și Zion Church. O statuie a lui Iisus a fost stropită cu sângele enoriașilor, în timpul exploziei.
30 de minute. Atât a durat Apocalipsa din Sri Lanka!...
Cine a condus atentatul din Sri Lanka
Poliția din Sri Lanka a arestat 13 bărbați în legătură cu atentatele de duminică, produse în biserici și hoteluri, ce au ucis peste 200 de persoane, au declarat luni surse din poliție citate de AFP. În spatele atacurilor s-ar afla o grupare islamistă. De altfel, premierul a recunoscut că Sri Lanka fusese avertizată de serviciile secrete din India că se plănuiesc atacuri la biserici chiar în ziua de Paşte, dar nu au fost luate măsuri. Au fost identificaţi însă doi dintre atacatorii sinucigaşi: islamişti radicali, dintre care unul era cunoscut pentru viziunile extremiste.
Câteva date despre Sri Lanka
Sri Lanka (Republica Democratică Socialistă a Sri Lankăi) este o țară insulară asiatică, situată în sudul Asiei, în Oceanul Indian. Are țărmuri la: Golful Bengal, în est, Oceanul Indian în sud și vest și Strâmtoarea Palk în nord-est, care o separă de India. Capitala Sri Lankăi este Colombo. Până în 1972 se numea Ceilon (Ceylon). În Tabula Peutingeriana, insula era marcată cu denumirea: Insula Taprobane.
Limba vorbită în Sri Lanka este Limba singaleză, alături de tamila. Singaleza este limba maternă a singalezilor, un grup etnic din Sri Lanka în număr de circa 15 milioane. Această limbă mai este vorbită și de alte grupuri etnice din această țară, în număr aproximativ de 3 milioane. Limba face parte din ramura indo-ariană a limbilor indo-europene.
Din punct de vedere politic, conform constituției promulgate la 7 septembrie 1978, Sri Lanka este republică prezidențială. Ea este membră în Commonwealth. Puterea legislativă este exercitată de un parlament unicameral (225 membri, aleși printr-un sistem de reprezentare proporțională).