Ce este și la ce folosește bucata de material din caserolele de carne, de fapt. Detaliul pe care nu mulți îl știu
În general, caserolele de carne, legume sau fructe au în interior și o bucată de material peste care sunt așezate produsele. Puțini sunt însă cei care știu la ce folosește aceasta, de fapt.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 21 Aprilie 2023, 15:15 | Actualizat: Sambata, 06 Mai 2023, 09:02Cu siguranță ai observat faptul că diferitele tipuri de carne pe care le poți cumpăra din supermarketuri sunt puse în caserole în interiorul cărora se află și o bucată de material, de obicei de culoare albă. Descoperă în rândurile de mai jos la ce folosește aceasta, de fapt.
Ce este și la ce folosește bucata de material din interiorul caserolelor de carne. Cât de importantă este hârtia absorbantă, de fapt
Dacă obișnuiești să cumperi carne din hypermarket, atunci în mod sigur ai observat faptul că, de cele mai multe ori, în interiorul caserolelor există și o bucată de material. Mulți nu au acordat importanță acestui detaliu, dar se pare că de existența acestui material depinde chiar sănătatea consumatorilor.
Pe aceeași temăAceste petice absorb excesul de lichid pe care îl are carnea, pentru ca produsul să arate bine și să se păstreze cât mai proaspăt pentru o perioadă mai lungă de timp. Totuși, puțini sunt cei care știu că această bucată de hârtie absorbantă poate ține la distanță bacteriile dăunătoare.
Pe aceeași temăPractic, materialul din caserola cu carne absoarbe umezeala și excesul de lichid pentru ca bucățile de carne sau cantitatea de carne tocată să nu se imbibe în lichid, lucru ce favorizează și grăbește apariția bacteriilor ce pot cauza probleme de sănătate consumatorilor, informează cei de la Ranker, citați de mirror.co.uk.
În plus, hârtia absorbantă pentru carne te ajută să nu verși excesul de lichid prin bucătărie atunci când deschizi caserola. Aceasta este adesea făcută din celuloză sau din silica gel, totul fiind apoi acoperit de plastic perforat. O singură bucată dintr-un astfel de material poate absorbi până la 40 de grame de lichid.
Pe aceeași temăDe ce nu trebuie să speli carnea înainte s-o gătești
De-a lungul timpului au existat totuși numeroase studii care au demonstrat de ce nu trebuie să speli carnea pe care urmează s-o gătești și cât de nociv sau periculos poate să devină acest lucru.
Multe persoane deschid pungile și casoletele și aruncă bucățile de carne de pui în chiuvetă, cu scopul de-a le spăla de zeama ce s-a format în interiorul ambalajului. Dar experții avertizează că acest lucru nu numai că nu elimină bacteriile sau alte elemente patogene de pe hrană, dar poate contribui semnificativ la răspândirea acestora în toată bucătăria, inclusiv pe suprafețele curate, precum marginea chiuvetei, scurgătorul de vase sau vesela din interiorul acestuia sau pe blatul de lucru.
„Singurul mod eficient de-a scăpa de bacteriile din sau de pe carne este gătitul corect”, a dezvăluit Eric Sieden, director al serviciului de nutriție și mâncare în cadrul unor spitale din New York, Statele Unite ale Americii.