Ce trebuie să faci cu verigheta după divorț. Puțini știu cum e bine să procedeze, de fapt
În clipele de maximă fericire, precum o nuntă, oamenii nu se gândesc la divorț. Însă viitorul este imprevizibil, iar această posibilitate nu este niciodată exclusă.
Publicat: Luni, 22 Ianuarie 2024, 13:55 | Actualizat: Sambata, 21 Septembrie 2024, 10:13Puțini sunt cei care se gândesc la despărțire atunci când decid să se căsătorească. Însă nu întotdeauna viitorul luminos preconizat de cuplu este transpus și în realitate.
Ce simbolizează verigheta
Verigheta este bijuteria care repreprezintă legătura dintre soț și soție. Aceasta este sfințită în biserică la slujba de Cununie și se poartă de către soți pe degetul inelat stâng.
Se consideră că din acest deget pornește vena ”dragostei”, o venă care duce direct la inimă. În România există și obiceiul de a o purta la degetul inelar de la mâna dreaptă, primele trei degete fiind reprezentările Sfintei Treimi.
Pe aceeași temăPotrivit unei surse, în Roma Antică, inelele de aur simbolizau eternitatea, dragostea infinită și loialitatea. De obicei, acestea erau făurite ca două mâini încleștate, iar unele femei chiar aveau gravate câte o cheie, reprezentând puterea de a deschide inima soțului lor.
Acest inel este subiectul multor superstiții. Pierderea sau ruperea lui reprezintă un semn rău, ba chiar prevestește despărțirea soților sau pierderea afecțiunii ori a vieții.
Ce trebuie să faci cu verigheta după divorț. Puțini știu ce să facă, de fapt
Deși în timpul căsătoriei oamenii nu se gândesc la separare, soarta le poate fi potrivnică din varii motive. Puțini sunt cei care știu ce este bine și ce nu este bine să facă atunci cu inelele sfințite.
Aceste inele, care au simbolizat la un moment dat iubirea dintre soți, respectul și aprecierea, cât și protecție divină, pot fi depozitate după divorț, împreună cu inelul de logodnă, într-o cutiuță, separat de celelalte bijuterii purtate în mod obișnuit.
Potrivit SpyNews, acestea pot fi vândute. Însă cei care doresc să facă asta trebuie să țină cont de faptul că nu este bine ca banii din vânzarea lor să îi folosească pentru cumpărarea altui lucru, care le va reaminti constant de căsnicia destrămată.
Verigheta poate fi și topită și transformată într-o altă bijuterie, în cazul în care nu va deveni un simbol al amintirilor neplăcute.
Aceste inele pot fi păstrate pentru copii. În cazul în care aceștia se vor căsători, pot topi bijuteria și o pot transforma într-o nouă bijuterie pentru viitorii soți.
De asemenea, acestea pot fi aruncate în ape adânci sau ape curgătoare, persoana în cauză eliberându-se de energiile negative acumulate. Cu toate acestea, după o perioadă, ar putea apărea regretele dacă se recurge la o astfel de metodă.
Nu este deloc bine ca verigheta să fie dată fostului soț, mai ales dacă și persoana în cauză a contribuit financiar la achiziționarea inelelor.
Superstiții în legătură cu verighetele
Prime superstiție este aceea că niciodată nu trebuie încercată sau purtată verigheta altcuiva.
De asemenea, este văzut ca un semn rău dacă în timpul Tainei Cununiei cade veregheta. Acela dintre miri căruia îi cade inelul este destinat să își piardă primul viața. Potrivit superstiției, inelul nu trebuie ridicat de jos nici de mire, nici de mireasă.
Pe aceeași temăȘi ziua în care sunt achiziționate verighetele este importantă. Cele cumpărate într-o zi de vineri se spune că aduc numai ghinion.
Verighetele care sunt prea strânse pe deget se spune că prevestesc gelozii excesive, în timp ce acelea prea largi prevestesc o despărțire sau lipsă de loialitate și chiar de afecțiune.
Unele mirese recurg la o anumită practică pentru a-și face soțul să nu-i iasă din cuvânt. Acestea își privesc mirele prin cercul inelului și murmură: „Aşa cum nu îmi ieşi acum din ochi, aşa să nu-mi ieşi din cuvânt vreodată.”
Verigheta poate înlocui inelul de logodnă, caz în care se poartă pe inelarul mâinii drepte, iar la nuntă se schimbă pe mâna stângă.
Unele superstiții vin și din Occident. Astfel că, în Irlanda și în Anglia se crede că acest inel care a primit binecuvântarea preoților poate elimina negii și poate vindeca rănile.
Pe aceeași temăDe asemenea, domnișoarele de onoare trec o bucată de tort prin verigheta miresei de nouă ori, după care așază conținutul sub pernă pentru a-și visa sortitul.
O altă superstiție care implică verigheta și tortul este aceea de a introduce inelul în tort în momentul în care este preparat. Persoana care o găsește va avea noroc tot anul, putând chiar să-și găsească sufletul pereche.
Tot în Anglia se punea verigheta într-o băutură fierbinte cu o consistență groasă, iar persoana care o găsea era următoarea care se căsătorea.
O altă superstiție englezească spune ca într-o prăjitură să fie introduse verigheta și o monedă. La finalul petrecerii, se va împărți prăjitura invitatelor necăsătorite, iar cea care va găsi inelul este următoarea care se va căsători. În timp ce tânăra care găsește moneda va fi sortită unei morți premature sau unei vieți fără partener.
Tot cu ajutorul verighetei se ghicește sexul copilului nenăscut. Aceasta se atârnă de un fir de păr sau de o ață deasupra burții femeii gravide. Dacă se rotește în sensul acelor de ceasornic, va fi băiat. Dacă se rotește invers, va fi fetiță.