Cum păstrezi pâinea proaspătă vara, chiar și 3 săptămâni, fără să facă mucegai. Truc ieftin și simplu cu care face economie
Poți să păstrezi pâinea proaspătă timp de 3 săptămâni, dacă folosești un truc pe cât de simplu, pe atât de eficient. Fără să le congelezi, franzela, chiflele și alte produse de panificație vor putea fi consumate oricând și nu vor face mucegai.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 05 Iulie 2022, 10:27 | Actualizat: Marti, 23 August 2022, 10:58Mai ales în timpul verii, atunci când temperaturile devin tot mai ridicate atât afară, cât și în case, una dintre neplăceri constă în faptul că fructele, legumele și alte profuse fac mucegai și se strică astfel mult mai repede. Totuși, cineva a dezvăluit cum păstrezi pâinea proaspătă timp de 3 săptămâni, fără ca aceasta să facă mucegai. Te poți bucura de acest produs de panificație pentru mai mult timp, fără să fie nevoie să îl congelezi.
Cum păstrezi pâinea proaspătă timp de 3 săptămâni, fără ca aceasta să facă mucegai
Un număr covârșitor de oameni din întreaga lume consumă pâine. Albă, neagră, integrală, graham, feliată, franzelă, cu semințe, în forme diferite sau fără sare, pâinea a fost și este unul dintre cele mai populare alimente de bază, indiferent de cultură, religie sau spațiul geografic.
Pe aceeași temăTotuși, pe perioada verii, produsele de panificație se strică mult mai ușor și oamenii fac tot posibilul ca să se bucure pentru mai mult timp de ele. Atunci când încep să apară însă urme de mucegai, pâinea trebuie aruncată.
Dacă nu dorești să faci risipă alimentară în zilele calde de vară, atunci descoperă ce truc poți folosi ca să păstrezi pâinea proaspătă timp de 3 săptămâni, fără ca aceasta să facă mucegai. Unii ambalează pâinea cât mai bine în pungi sau cutii speciale, alții aleg să o țină la frigider, pentru ca aceasta să rămână proaspătă.
Pe aceeași temăTotuși, un clip video publicat pe YouTube de către Frakking Creatins a scos la iveală ce truc mai poți folosi dacă vrei să păstrezi pâinea proaspătă timp de 3 săptămâni. În clipul respectiv putem afla că, pentru a păstra prospețimea acestui aliment, trebuie să facem găuri în ambalaj și să ținem totul la frigider. Care este explicația, mai exact? Aceste găuri au rolul de-a preveni acumularea de umezeală din interiorul pungii. Atunci când aceasta condensează în interiorul ambalajului crește semnificativ riscul apariției mucegaiului, arată cei de la express.co.uk.
Pe aceeași temăIată așadar cum poți să te bucuri de numeroase produse de panificație timp de până la 3 săptămâni, folosind un truc simplu și cât se poate de ieftin. Desigur, nu uita să iei în calcul că franzela obișnuită nu are conservanți precum alte tipuri de pâine, așadar s-ar putea să țină totuși ceva mai puțin.