Cum se folosește corect capacul toaletei. Iată care este, de fapt, rolul lui
Un expert în curățenie a devăluit care este, de fapt, rolul capacului toaletei. Conform specialistului, acesta ar trebui să stea închis, mai ales după ce tragi apa. Află din rândurile următoare care este motivul.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 18 Martie 2022, 17:05 | Actualizat: Vineri, 18 Martie 2022, 17:50Rolul capacului de closet nu este doar să acopere vasul atunci când aveți musafiri sau să-i descurajeze pe cei mici să se joace în zona aceea. Expertul în curățenie Katy Kremer a explicat cum se folosește corect acesta. Află și tu din rândurile următoare ce rol are capacul wc-ului.
De ce capacul toaletei trebuie să stea închis după ce ai tras apa
Katy Kremer a dezvăluit că este indicat ca toaleta să fie acoperită atunci când este acționat bazinul și apa curge din rezervor.
„Când tragi apa, această acțiune trimite în aer particule și materii fecale chiar și până la 6 metri”, a spus ea într-un videoclip pe care l-a postat online.
În timp ce tânăra explica efectul, a împărtășit imagini dintr-un studiu, care a folosit lumină neagră pentru a arăta particulele care ajung în exteriorul vasului de toaletă când apa este trasă.
Pe aceeași temă„Deci, asta înseamnă că apa ajunge probabil pe hârtia igienică, cu siguranță pe covorașul de baie și posibil pe periuța de dinți”, a subliniat femeia.
Cei care o urmăresc pe Kremer pe rețelele sociale s-au arătat degustați de informația primită, însă pe mulți i-a ajutat.
„Nu o să mai folosesc niciodată o baie publică în viața mea”, a scris un utilizator.
Alt internaut a complimentat-o pentru că a împărtășit aceste sfaturi, în timp ce alții au susținut că își păstrează obiectele în dulapul cu medicamente, special pentru a le menține curate.
Cât de dăunătoare sunt aceste particule, conform medicilor
Richard Watkins, medic în boli infecțioase și profesor asociat de medicină internă la Northeast Ohio Medical University, a declarat pentru SELF că există puține dovezi că materia fecală pulverizată are efecte negative asupra sănătății oamenilor.
„Este un subiect controversat dacă particulele provenite din toaletă îi îmbolnăvesc pe oameni sau nu și nu este nimic dovedit”, a menționat el.
Pe aceeași temăCu toate acestea, Institutul de Tehnologie din Massachusetts a spus că există un motiv de îngrijorare.
Într-un articol care făcea referire la studii epidemiologice, care au fost efectuate înainte de iunie 2020, echipa medicală MIT a notat că cercetarea a găsit dovezi care arată că există o legătură între particulele provenite din toaletă și bolile luate de pe navele de croazieră, din restaurante, avioane.
„Practic, toate aceste cazuri au implicat agenți patogeni care sunt atât foarte concentrați în fecale sau vărsături și capabili să supraviețuiască pe suprafețe pentru o perioadă relativ lungă de timp - cum ar fi norovirusul, care e capabil să supraviețuiesc săptămâni întregi pe suprafețe dure și e rezistent la unii agenți de curățare obișnuiți.”, arată cercetarea.
Deci, în timp ce toaleta de acasă ar putea să nu vă cauzeze probleme, dacă este întreținută corespunzător, ar trebui să fiți mai atent când utilizați toaletele publice, care adesea nu au capace.
Pe aceeași temă