Antena

„Are 60.000 de ani și poate însemna deces!”. Motivul pentru care COVID-19 este mai periculos pentru unii oameni, decât pentru alții, descoperit!

Un motiv pentru care noul coronavirus este mai periculos pentru unii oameni, decât pentru alții, a fost descoperit de o echipă de oameni de știință. Acesta are 60.000 de ani și poate însemna deces pentru unele persoane care se luptă cu COVID-19.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 16 Iulie 2020, 08:51 | Actualizat: Joi, 16 Iulie 2020, 08:52
Galerie de imagini
„Are 60.000 de ani și poate însemna deces!”. Motivul pentru care COVID-19 este mai periculos pentru unii oameni, decât pentru alții, descoperit!
profimediaimages.ro

Mai exact, potrivit unui nou studiu, o secțiune de ADN transmisă de la omul de Neanderthal în urmă cu 60.000 de ani crește riscul de boală severă la COVID-19.

„O încrucișare de specii care s-a întâmplat cu 60.000 de ani în urmă are încă un impact în ziua de azi”, a spus Joshua Akey, genetician la Universitatea Princeton.

Această piesă a genomului, care se întinde pe șase gene ale Cromozomului 3, a avut o călătorie destul de încâlcită prin istoria umană.

Unde trăiesc oamenii care au cel mai mare risc să ajungă în stare gravă, din cauza COVID-19

Versiunea ce poate duce la forme grave de COVID-19 este în prezent întâlnită frecvent în Bangladesh, unde 63% din populație poartă cel puțin o copie. În Asia de Sud, aproape o treime din oameni a moștenit acest segment.

În altă parte, însă, segmentul este mult mai rar întâlnit. Doar 8% dintre europeni îl au și doar 4% în Asia de Est. Acesta este aproape complet absent în Africa.

„Nu este clar ce model evolutiv a produs această distribuție în ultimii 60.000 de ani”, spune Hugo Zeberg, genetician la Institutul Karolinska din Suedia, unul dintre autorii noului studiu, potrivit The New York Times, citat de newsweek.ro.

O posibilitate este ca „versiunea Neanderthal” să fie dăunătoare și să fie din ce în ce mai rară. În plus, este posibil ca segmentul să îmbunătățească sănătatea oamenilor în Asia de Sud, oferind poate un răspuns imun puternic la virusurile din regiune, dar nu la SARSCoV2.

Ce au în comun persoanele care mor de COVID-19. Un om de știință, descoperire înfiorătoare: „Este foarte clar!”

Cercetătorii încearcă să înțeleagă de ce COVID-19 este mai periculos pentru unii oameni decât pentru alții. Persoanele în vârstă sunt mai susceptibile să se îmbolnăvească grav decât cele mai tinere. Bărbații prezintă un risc mai mare decât femeile.

În Statele Unite ale Americii, oamenii de culoare sunt mult mai susceptibili să dezvolte forme severe decât oamenii albi, cel mai probabil, în acest caz, de vină fiind o rată ridicată de boli cronice, precum diabetul și boli de circulația sângelui.

Recomandari A1

Genele joacă un rol important, în lupta cu noul coronavirus (COVID-19)

Genele joacă și ele un rol. Luna trecută, cercetătorii au comparat populațiile din Italia și Spania care au avut foarte mult de suferit de pe urma pandemiei de COVID-19 cu cele care au avut doar infecții ușoare.

Oamenii de știință găsit două secvențe în genom asociate cu un risc mai mare. Una este pe Cromozomul 9 și include ABO, o genă ce determină grupa de sânge. Cealaltă este secvența Neanderthal de pe Cromozomul 3.

Ce s-a întâmplat cu oamenii injectați cu „cel mai promițător” vaccin pentru COVID-19! Adevărul, dezvăluit! „Unii au avut aceste reacții adverse”

Însă, aceste descoperiri genetice sunt actualizate rapid pe măsură ce sunt studiate mai multe persoane infectate cu coronavirus. Noile date au arătat o legătură și mai puternică între boală și segmentul Cromozomului 3.

Persoanele care poartă două exemplare ale variantei Neanderthal sunt de trei ori mai susceptibile să sufere de simptome severe decât persoanele care nu au.

Lista organelor pe care le atacă COVID-19, dezvăluită de specialiști! Cum poate face ravagii în organism. „NU este doar un virus respirator”

Cu aproximativ 60.000 de ani în urmă, unii strămoși ai oamenilor moderni au ieșit din Africa și au trecut prin Europa, Asia și Australia. Acești oameni i-au întâlnit pe neanderthalieni și s-au încrucișat. Odată ce ADN-ul Neanderthal a intrat în bazinul nostru genic, acesta s-a răspândit de-a lungul generațiilor, cu mult timp după ce neanderthalienii au dispărut.

Majoritatea genelor neanderthaliene s-a dovedit a fi dăunătoare pentru oamenii moderni. Drept urmare, genele acestei specii au devenit mai rare și multe au dispărut. Dar unele secvențe au rămas.

Neanderthalii au lăsat și moșteniri bune, pentru unii oameni

În mai, un studiu al Institutului Max Planck a descoperit că o treime dintre femeile europene au un receptor hormonal de Neanderthal. Este asociat cu o fertilitate crescută și mai puține avorturi.

Alte gene neanderthaliene care sunt comune astăzi chiar ajută la combaterea unor viruși, pentru care, probabil, omul de Neanderthal dezvoltase anticorpi, de aceea au rămas în bagajul genetic.

Baza de date a genomului de Neanderthal arată că versiunea care crește riscul de boală Covid-19 severă este aceeași cu cea găsită la un Neanderthal care a locuit în Croația în urmă cu 50.000 de ani.

Tony Capra, genetician la Universitatea Vanderbilt, care nu a fost implicat în studiu, a considerat că este plauzibil ca secvența de ADN de Neanderthal a furnizat inițial un beneficiu - poate chiar și împotriva altor viruși. „Dar asta a fost acum 40.000 de ani și iată-ne acum”, a spus el.

Este posibil ca un răspuns imunitar care funcționa împotriva virușilor antici să fi reacționat în exces împotriva noului coronavirus. Oamenii care dezvoltă cazuri severe de Covid-19 o fac, de obicei, deoarece sistemele lor imunitare lansează atacuri necontrolate care sfârșesc prin a face rău.

Acest segmenl ADN de Neaderthal ar putea explica, partial, motivul pentru care oamenii din Bangladesh au o rată mare de mortalitate din cauza pandemiei de coronavirus.

Whatsapp LinkedIn
omul de neanderthal coronavirus coronavirus covid-19 covid-19 stare grava covid-19 forma severa risc mare coronavirus oameni vulnerabili coronavirus
Stirile zilei Se schimbă CNP-urile. De ce va apărea numărul unic "70" în toate codurile numerice personale
Video recomandate
Video
Citește și
4 talente ascunse ale semnelor zodiacale. Nativii care au aceste secrete valoroase Catine.ro
De ce gemenii Victoriei Ruffo au ales să stea departe de lumina reflectoarelor. Ce relație au cu mama lor Happy Channel
Politicianul român care va avea pensie de 5.800 de euro plătită de UE. Câți bani vor încasa Traian Băsescu,... Libertatea.ro
O însoțitoare de bord a dezvăluit de ce pasagerii unui avion nu trebuie să adoarmă niciodată înainte... Ziare.com
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro AntenaSport
Carmen Grebenișan și Alex Militaru, discuții despre partaj după anunțul divorțului. Ce a dezvăluit vedeta:... Elle
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei... Spynews.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au... BZI
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile HelloTaste.ro
Florin Piersic, primul mesaj după ce a ieșit de la Terapie Intensivă: ”Vă transmit toată dragostea mea!” Antena3.ro
SpaceX a dezvăluit noile costume pentru zborurile spațiale comerciale. Ce vor purta astronauții atunci când... useit
Horoscopul zilei de 19 mai 2024. Berbecii au parte de un moment de claritate mentală. Află ce se întâmplă cu... Catine
Viaţa premierului slovac, Robert Fico, nu mai este în pericol Wall-Street
Ben Affleck și Jennifer Lopez, la un pas de despărțire? Problemele conjugale ies la iveală Kudika
Anunțul momentului despre Andreea Marin! Nimeni NU a mai făcut ca ea Playtech
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul Redactia.ro
Locul unic din România, considerat raiul iubitorilor de trasee montane. Drumul până la el ne poartă prin aproape... Observator
Băuturi bogate în fier. Efectele benefice asupra hemoglobinei MediCOOL
Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni HelloTaste
Unde s-a refugiat și ce s-a ales de Maria, femeia de care a divorțat Mihai Neșu, după ce a fost părăsită de... ProSport
Adevărul despre CEL MAI CONSUMAT aliment de români! Doctorul Vlad Ciurea: „Moleșește activitatea cerebrală” Gandul
Imagini controversate din Iași, devenite virale. Gestul rușinos făcut de această blondă, în autobuz CanCan
Cum îl determini pe copil să coopereze DeParinti
Selena Gomez a postat o fotografie adorabilă cu Benny Blanco. Producătorul muzical a sărutat-o pe frunte pe... ZUTV
Ce înseamnă semnalul SOS, de fapt. A fost folosit pentru prima dată acum mai bine de 1 secol UseIT
Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid Hello Taste