O româncă a găsit această creatură în propria grădină. Cât de periculoasă e și ce au sfătuit-o imediat internauții să facă
O femeie din România a găsit o vietate portocalie în propria grădină și a fost îngrozită. Aceasta a pozat creatura și a întrebat internauții ce este.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 25 Octombrie 2023, 15:21 | Actualizat: Miercuri, 25 Octombrie 2023, 18:11- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pe un grup dedicat trucurilor folosite în gospodărie, o femeie, Iuliana, a întrebat ce este creatura pe care a găsit-o în grădină. Imediat, răspunsurile au început să curgă.
Pe aceeași temăO româncă a găsit această creatură în propria grădină. Cât de periculoasă e și ce au sfătuit-o imediat internauții să facă
Iuliana s-a trezit cu vietatea portocalie, care seamănă cu un melc fără cochilie, în propria grădină. Surprinsă să o descopere, a vrut să știe ce este și cât de periculoasă poate fi.
”Roade ăsta tot”, a scris Daniela și autoarea postării a vrut să știe cum să procedeze pentru a nu o mai hrăni. ”Și ce să-i fac să n-o mai hrănesc?”, a întrebat ea.
Oamenii au sfătuit-o să folosească bobițe speciale din magazin. Se pare că bizara creatură este un limax, un melc fără cochilie, foarte dăunător pentru grădină.
”Limax... Sare sau granule de la farmacia veterinară și să nu îi mai măturați când sunt morți. Vin cei vii și mănâncă din cei morti și mor la rândul lor.... Sunt dăunători ai leguminoaselor și atacă și via.... Noi așa am scăpat de ei...”, a sfătuit-o Ioana.
Mulți s-au plâns că limacșii le-au distrus cultura de legume. Iată ce se știe despre aceste vietăți.
Pe aceeași temăCe sunt limacșii și cât de periculoși sunt pentru om
Pagubele provocate de limacși pot fi maxime, întucât se hrănește cu răsaduri, tulpini și frunze. În afară de asta, prezența mucusului, a excrementelor precum și a limacșilor – vii sau morți – pe plante, va scădea valoarea acestora.
Cele mai mari pagube le provoacă în rândul culturilor de legume, plante ornamentale, căpșuni și la rapița cu semințe oleaginoase din grădinile domestice.
Limaxul ucigaș este hermafrodit și se înmulțește foarte repede. Cu o rezistență foarte ridicată, exemplarele tinere eclozează în același an și depășesc condițiile geroase cu temperaturi scăzute din timpul iernii.
Astfel, primăvara devreme ei vor provoca primele pagube. Precum și în cazul celorlalte specii, perioada cea mai favorabilă dezvoltării lor este anotimpul călduros, vara. La sfârșitul acesteia, ajung la maturitate sexuală și se reproduc, conform Axcela.
Pe aceeași temă