Cât te costă o porție de sarmale de post la târgurile din București. Socoteala de acasă nu se potrivește deloc cu cea din târg
Târgurile culinare din Capitală oferă preparate de tot soiul pentru cei care țin post, însă prețurile sunt tot mai ridicate pe măsură ce inflația a adus schimbări majore pe toate sectoarele. Cât costă o porție de sarmale de post pentru cine vrea să mănânce doar de poftă.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 24 Martie 2023, 08:03 | Actualizat: Vineri, 24 Martie 2023, 09:30- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cei care țin postul Paștelui 2023 se orientează către alimente care să nu fie de proveniență animală, iar acest lucru nu este chiar atât de simplu în acest moment pentru că prețurile au crescut foarte mult. Nici n piețe legumele și alimentele nu se mai diferențiază de cele din supermarketuri când vine vorba de prețuri.
Pentru o porție de sarmale de post cu ciuperci și orez trebuie să scoți din buzunar prețul unui kilogram de carne pentru că suma este realmente comparabilă. Cine vrea să se bucure de alimentele și legumele timpurii, cum ar fi cartofii noi, cam aceleași sume mari ar trebui să cheltuiască.
Cât a ajuns să coste o porție de sarmale de post cu orez și ciuperci în postul Paștelui, în piețele din Capitală
O porție de sarmale de post costă 25 de lei în piețele din București, potrivit Romaniatv.net, iar vânzătorii nu se înghesuie să justifice prețurile pentru că deja costul alimentelor a crescut exponențial în ultimii ani.
Nu doar prețul legumelor a explodat acum, în postul Paștelui, când legumele sunt alimente de bază. Pentru cei care aleg să aibă o alimentație obișnuită, să consume carne, ouă, alimente “de dulce”, trebuie să scoată sume mari, deși în trecut exista un oarecare echilibru având în vedere cererea și oferta, acum lucrurile s-au schimbat.
Pe aceeași temăPe legumicultori îi costă tot mai mult să producă legume, de aceea iau decizia de a vinde mult mai scump en-gros, acest lucru duce la o mărire a prețurilor în lanț și în piețe unde e prețul final pentru cumpărător, cu adaos pentru vânzători, sumele sunt mari în contextul scumpirilor care au acaparat fiecare segment al în aceste momente.
Primii cartofi noi au plecat din Dolj, de la agricultori, către piețele din București, însă cu prețuri comparabile cu cele ale cărnii. Sursa citată mai sus dă exemplul unui fermier, care se ocupă și de agricultură, cultivă cartofi de ani buni, iar anul acesta îi vinde 20 de lei kilogramul, astfel că în piață vor ajunge la prețul de 25 - 30 de lei.
Alți fermieri vor ieși pe piață peste trei săptămâni, adică în luna aprilie și spun că vor vinde cu 15 lei kilogramul, mai ieftin cu cinci lei.
Pe aceeași temă