Rețetă de pâine fără frământare. Cum poți prepara pâine acasă fără să depui efort
Pâinea este un preparat nelipsit de pe mesele românilor și în ultima vreme a devenit din ce în ce mai scump. Iată o rețetă de pâine de casă fără frământare care se face simplu și rapid.
Publicat: Vineri, 21 Aprilie 2023, 17:49 | Actualizat: Sambata, 22 Aprilie 2023, 07:42Avem mereu de nevoie de pâine și dacă vrem să mai facem economie sau să cumpărăm mai puțin di comerț, această rețetă este potrivită pentru toți cei care vor să mânânce pâine de casă. În plus, un detaliu foarte important este faptul că această rețetă de pâine nu include și frământatul.
Este o rețetă de pâine care a făcut furori în mediul online, însă dacă nu ai văzut-o și nu ai încercat-o până acum, poate că ar trebui să o încerci pentru că, îți spunem că nu vei regreta. Este foarte simplă de făcut și pentru cei care spun că nu au timp sau chef de stat în bucătărie, trebuie să știe că nu implică mult timp.
Ce ingrediente trebuie să folosești pentru pâinea fără frământare
Iată ce ingrediente simple trebuie să folosim la pâinea fără frământare
- 2 kg de făină tip 650 pentru pâine
- 1,6 litri de apă călduță (800 ml de apă caldă la un kilogram de făină)
- 50 ml de ulei
- 2 lingurițe de sare
- 14 grame de drojdie uscată
Dacă vrem o variantă mai mică înjumătățim cantitățile de mai sus sau se poate folosi și următoarea rețetă:
- 500 gr faina
- 2 linguri zahar
- 1 lingurita sare
- 20 gr drojdie proaspata (sau 7 gr uscata)
- 1 lingurita miere sau zahar
- 360-370 gr apa calduta (nu fierbinte)
Opțional, dacă vă place, puteți adăuga și semințe, măsline, oregano sau alte condimente preferate.
Cum se prepară pâinea fără frământare
Drojdia se pune într-un pahar cu apă călduță și amestecăm până când se omogenizează. Se adaugă sarea și opțional, zahărul sau mierea. Se pune apa călduță și se amestecă totul până când aluatul va căpăta o textură moale și lipiciosă. Se acoperă totul cu un prosop sau folie și se lasă la crescut pentru două ore.
Când aluatul a crescut, pornim cuptorul la 220 grade.
Aluatul care a crescut se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și ulei. Răsturnăm aluatul și se așază în tavă.
O altă variantă foarte bună ar fi ca în cuptorul preîncălzit să punem o oală de inox. Când oala s-a încălzit, punem aluatul în ea, după care lăsăm la copt timp de 60 de minute.
La final, se lasă la răcit și va fi o pâine crocantă la exterior si pufoasa in interior.
Poftă bună!