Antena

Val de caniculă în toată țara, cu temperaturi de 37 de grade Celsius! Perioada de foc se întinde pe mai multe zile

Administrația Națională de Meteorologie anunță cinci zile de caniculă în toată țara. temperaturile cresc alarmant până la 37 de grade Celsius. Află cum va fi vremea în bucurești, la munte și în întreaga țară pentru următoarele două săptămâni.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 10 Iulie 2023, 14:14 | Actualizat: Luni, 10 Iulie 2023, 16:29
Galerie de imagini
Val de caniculă în toată țara, cu temperaturi de 37 de grade Celsius!
Shutterstock.com

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 34 şi 37 de grade şi disconfortul termic se va accentua în special în zonele de câmpie, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

”Luni, valul de căldură şi canicula vor cuprinde Banatul şi Oltenia, iar în zilele următoare se vor extinde şi în Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, Transilvania şi Crişana”, anunţă ANM.

Cum va fi vremea în București în intervalul 10.07.2023 - 14.07.2023

Temperatura aerului va fi în creştere, iar de marţi vremea va deveni caniculară, disconfortul termic se va accentua şi indicele tem

peratură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În general, maximele vor fi de 34...37 de grade şi minimele de 18...21 de grade. Cerul va fi variabil, iar îndeosebi marţi şi vineri după-amiaza vor fi condiţii pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Pe aceeași temă

Cum va fi vremea la munte în luna iulie

La munte, vremea va fi caldă în cea mai mare parte a intervalului, astfel că media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 20 şi 24 de grade, în timp ce valorile termice nocturne vor oscila la medii de 10 - 15 grade. Vor fi perioade cu averse slabe în mare parte din interval, iar în 14 şi 15 iulie se vor semnala fenomene specifice instabilităţii atmosferice, local mai intense şi implicit cantităţi mai însemnate de apă.

Pe aceeași temă

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în toată țara. Temepraturi caniculare, umiditate și instabilitate atmosferică

Vremea va deveni caniculară la nivelul întregii ţări, iar valorile termice de pe timpul zilelor vor ajunge uşor la 38 de grade, timp în care vor apărea şi episoade de instabilitate atmosferică în care ploile sub formă de aversă se vor semnala pe arii extinse, se arată în prognoza de specialitate, valabilă pentru intervalul 10 - 23 iulie, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Banat, pe tot parcursul intervalului vremea va fi călduroasă, dar vor fi şi perioade cu caniculă mai ales la câmpie (12-13 iulie, 16-19 iulie), când vor fi temperaturi maxime medii de 36 - 38 de grade, iar în restul intervalului media acestora va fi de 32 - 34 de grade. Media minimelor termice se va situa frecvent la valori de 18 - 20 de grade, cu excepţia primelor şi ultimelor nopţi din interval când aceasta va fi de 16 - 17 grade. Regimul pluviometric va fi deficitar de-a lungul perioadei de referinţă. Totuşi, în jurul datei de 14 iulie vor fi perioade cu fenomene specifice instabilităţii atmosferice, iar după data de 19 iulie de asemenea va creşte probabilitatea pentru intervale cu ploaie.

Recomandari A1

În Crişana, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a intervalului de referinţă, când se vor înregistra temperaturi maxime medii de 30 - 32 de grade, dar se estimează şi perioade caniculare (12-13 iulie şi 16-19 iulie), când media acestora să fie de 34 - 36 de grade. Media minimelor termice va fi de 18 - 19 grade, mai puţin în nopţile din 11, 12, 15, 16 iulie şi în perioada 21-23 iulie, când aceasta se va situa în jurul valorii de 16 grade. Regimul pluviometric va fi în general deficitar, totuşi în jurul datei de 14 iulie vor fi perioade cu fenomene specifice instabilităţii atmosferice local mai intense şi cu cantităţi de apă mai însemnate, iar după data de 19 iulie de asemenea va creşte probabilitatea pentru intervale cu ploaie.

În Transilvania, vor fi fluctuaţii termice de-a lungul intervalului de referinţă. Astfel, în 12 şi 13 iulie, media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 29 de grade, apoi va creşte până în 14 iulie spre valori de 31 - 33 de grade, ulterior va scădea spre 29 - 30 de grade, iar va creşte, în perioada 17 - 19 iulie, până la medii de 33 - 34 de grade, după care până la sfârşitul perioadei acestea vor coborî la o medie de 29 - 30 de grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 14 şi 17 grade. Perioade cu averse slabe vor fi în zilele de 11 şi 12 iulie, precum şi în perioada 19 - 23 iulie, iar în 14 şi 15 iulie se vor semnala fenomene specifice instabilităţii atmosferice local mai intense şi posibil cantităţi de apă mai însemnate.

În Maramureş, de-a lungul intervalului de referinţă se vor înregistra fluctuaţii termice. În zilele de 12 şi 13 iulie, media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 29 de grade, apoi va creşte până în 14 iulie spre valori de 31 - 32 de grade, ulterior va scădea spre 28 - 30 de grade, dar va creşte, în 17 şi 18 iulie, până la medii de 34 de grade, după care până la sfârşitul perioadei acestea vor coborî la o medie de 28 de grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 14 şi 18 grade, cu cele mai ridicate valori în nopţile de 13, 14, 18 şi 19 iulie. Vor fi perioade cu averse slabe în mare parte din interval, iar în jurul datei de 14 iulie se vor semnala fenomene specifice instabilităţii atmosferice, local mai intense şi implicit cantităţi mai însemnate de apă.

În Moldova, în cea mai mare parte a intervalului, vremea va fi călduroasă cu medii ale temperaturilor maxime de 29 - 32 de grade, dar vor fi şi zile (13, 17 şi 18 iulie) când media se va situa în jurul a 34 de grade, adică şi valori caniculare în special în sudul regiunii. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 16 şi 18 grade. Averse slabe se vor semnala pe data de 12 iulie şi în perioada 19 - 23 iulie, iar în 14 şi 15 iulie, local, se vor semnala şi fenomene specifice instabilităţii atmosferice.

În Dobrogea, vremea va fi călduroasă pe tot parcursul intervalului de referinţă cu medii ale temperaturilor maxime de 30 - 33 de grade, dar vor fi şi zile (13, 14, 18 şi 19 iulie) când media se va situa în jurul a 34 de grade. În nopţile din 11 şi 12 iulie, media temperaturilor minime va fi de 18 - 19 grade, în timp ce în restul intervalului se va situa în jurul valorii de 20 de grade (pragul unei nopţi tropicale). Regimul pluviometric va fi deficitar de-a lungul perioadei de referinţă. Totuşi, în jurul datei de 15 iulie, local, vor fi perioade cu fenomene specifice instabilităţii atmosferice, iar după data de 19 iulie de asemenea va creşte probabilitatea pentru intervale cu ploaie.

În Muntenia, pe tot parcursul intervalului de prognoză, vremea va fi călduroasă, cu temperaturi maxime medii de 32 - 34 de grade, dar vor fi şi perioade cu caniculă mai ales la câmpie (13 - 14 iulie, 17 - 19 iulie), cu o medie a valorilor diurne în jurul a 37 - 38 de grade. Media minimelor termice se va situa frecvent la valori de 18 - 20 de grade, cu excepţia nopţii de 11 iulie când vor fi 16 grade. Regimul pluviometric va fi deficitar de-a lungul perioadei de referinţă, dar pe data de 15 iulie, local, vor fi perioade cu fenomene specifice instabilităţii atmosferice, iar după 19 iulie va creşte probabilitatea pentru intervale cu ploaie.

În Oltenia, vremea va fi caniculară, îndeosebi în zona de câmpie, în cea mai mare parte a intervalului. Astfel, se va înregistra o medie a temperaturilor maxime în jurul a 34 de grade, iar în zilele de 13, 14 iulie şi în perioada 17 - 19 iulie, mediile valorilor termice diurne vor fi de până la 36 - 38 de grade. Media temperaturilor minime va ajunge frecvent la valori de 18 - 20 de grade, mai puţin în noaptea din 11 iulie, când se vor înregistra 16 grade. Ploile vor fi puţine pe parcursul perioadei analizate şi doar în jurul datei de 15 iulie şi după 20 iulie, pe arii restrânse vor fi posibile intervale cu precipitaţii slabe.

Pe aceeași temă

Vezi cum va fi vremea de mâine în secţiunea de pe observatornews.ro

Whatsapp LinkedIn
vremea prognoza meteo vremea anm
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Urmărește-l pe David Popovici la Campionatele Europene de Înot | Belgrad 2024. În perioada 17-23 iunie, vezi competiția LIVE în AntenaPLAY
Stirile zilei Minivacanța de Rusalii. Cât costă un weekend la un hotel de 4 stele cu all-inclusive, în Mamaia
Videoclipul zilei
Citește și
Prognoza meteo 18 iunie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi
Prognoza meteo 17 iunie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi
Cum va fi vremea până la jumătatea lui iulie. Ce au anunțat meteorologii despre începutul lunii lui...
Prognoza meteo 10 iunie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi
Video recomandate
Video
Citește și
Zodii care fac cu brio față celor mai stresante situații. Nativii pentru care situațiile tensionate nu... Catine.ro
Alina Boz și-a sărbătorit ziua de naștere. Soțul Umut Evirgen a fost cel care a publicat o fotografie cu celebra... Happy Channel
Cu cât erau plătiți mercenarii români care au fost uciși în Congo. Detalii despre atacul lansat de rebelii M23 Libertatea.ro
Ordin de la Kremlin: ce decizie a luat Vladimir Putin în legătură cu meciul Ucraina - România de la... Ziare.com
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare AntenaSport
Andreea Marin, declarații oneste despre căsătorie după ce a trecut prin trei divorțuri: „Poți trăi în doi... Elle
Star Matinal. Nick Rădoi, primele declarații după cele patru operații dificile suferite. Milionarul a revenit în... Spynews.ro
Connect-R a povestit că fiica lui a fost discriminată la grădiniță! „Fiica mea nu mai vrea să fie de etnie... BZI
Cristi Borcea vrea al zecelea copil? „Trebuie să ne ocupăm!” BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
Gem de căpșuni fără conservanți. Rețetă simplă și ușoară HelloTaste.ro
Orașul din Spania care transformă cimitirele în cea mai mare fermă solară urbană: Mii de panouri fotovoltaice... Antena3.ro
Luna ar fi mult mai veche decât se credea. Ce vârstă fantastică are satelitul natural al Pământului useit
Horoscopul zilei de 18 iunie 2024. Leii sunt sfătuiți să abordeze lucrurile cu mintea deschisă. Află ce se... Catine
E vară, dar profitul companiile aeriene nu mai zboară „la înălțime”. Turbulențele încă se văd la nivel... Wall-Street
Sărbătoare mare în familia Ancăi Țurcașiu! Actrița a devenit bunică Kudika
Top 5 cele mai frumoase zodii din horoscop. Sunt înzestrate cu trăsături deosebite Playtech
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui Donald Trump. Nimeni nu se aștepta la... Redactia.ro
Metoda inedită de promovare a castelelor din Valea Mureşului. Turiştii au avut parte şi de gustări ca la mama... Observator
Calculul deficitului caloric pentru femei și bărbați. Cum afli câte calorii ai voie să consumi pentru a slăbi MediCOOL
Înghețată de căpșuni cu banane. Rețetă simplă de desert răcoros HelloTaste
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în... ProSport
Emaa, artista care a cântat în deschiderea trupei Coldplay, lămurește episodul Babasha: „Oamenii își exprimă... Gandul
Aparatul electrocasnic care te „rupe” la bani fără să-ți dai seama. Consumă într-un minut cât 300 de... CanCan
Cele mai bune rețete de brioșe pentru bebeluși DeParinti
Taylor Swift a dezvăluit că turneul „The Eras Tour” se va încheia oficial în decembrie. Fanii anticipau o... ZUTV
De ce va crește numărul cancerelor de prostată. Diferența va fi semnificativă UseIT
Pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval. Cum poți transforma pâinea învechită în gustare delicioasă Hello Taste