Antena

Cătălin Scărlătescu, despre cum îți poți da seama dacă ești păcălit într-un restaurant. Ce detalii „din interior” a scos la iveală

Ce a dezvăluit Cătălin Scărlătescu despre restaurantele din România. Juratul de la Chefi la cuțite a vorbit pe larg despre domeniul culinar, explicând cum îți poți da seama dacă ești păcălit într-o astfel de locație. Ce părere are despre produsele folosite în restaurantele din țară.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Sambata, 06 Mai 2023, 10:13 | Actualizat: Sambata, 06 Mai 2023, 11:32
Galerie de imagini
Cătălin Scărlătescu, despre cum îți poți da seama dacă ești păcălit într-un restaurant
Antena 1

Având în vedere experiența sa din bucătărie, chef Scărlătescu a adus recent în discuție o problemă delicată, care nu este atât de des abordată. Cătălin Scărlătescu a dezvăluit cum îți dai seama dacă ești păcălit la restaurant.

Pe aceeași temă

Cătălin Scărlătescu, despre cum îți poți da seama dacă ești păcălit într-un restaurant

Mai exact, se pare că în multe astfel de locații se practică această activitate, clienții fiind mințiți în legătură cu originea produselor pe care le comandă, ca mai apoi, în farfurie, să primească de fapt, altceva. Juratul de la Chefi la cuțite a vorbit deschis despre aceste incidente, el fiind la rândul său proprietarul mai multor restaurante din Capitală și cunoscând bine acest domeniu.

Invitat în cadrul podcastului lui Mihai Morar, Cătălin Scărlătescu a explicat că el merge pe premisa calității în locațiile sale. Cu toate acestea, în România, multe dintre restaurante încă își mai păcălesc clienții atunci când anunță că produsele lor sunt proaspete, spre exemplu.

„Dacă vrei să îți dai seama de un restaurant cât de fantastic e nu intra în restaurant, du-te în spate la gunoi și ai să vezi acolo ce scrie pe cutii. Pește de captură (în meniu n.r) și vezi chestiile alea de polistiren cu numele tuturor fermelor din Grecia de pește. Povești cu pești de captură, cum stau 25 de greci cu undițele în mână și ți-l trimit. Nu există așa ceva, este o tâmpenie. Foarte multe dintre restaurantele din București au păcălit clientul foarte mult timp și încă îl păcălesc,” a spus chef Scărlătescu în podcastul lui Mihai Morar.

Pe aceeași temă

Ce a dezvăluit Cătălin Scărlătescu despre restaurantele din România

Cătălin Scărlătescu a vorbit pe larg despre domeniul culinar și marfa pe care restaurantele o folosesc pentru preparate. Chef-ul a dezvăluit detalii „din culise”, explicând că marfa de „top” este de cele mai multe ori limitată și ajunge cu greu în locațiile din România. Produsele au nevoie de toate certificatele și sunt transportate cu mașini speciale.

„Eu la un moment dat am vrut să fac ceva cu kobe (..) Am sunat acolo, că na, eram colegi, i-am rugat cu cerul și pământul să îmi facă și mie rost de doi mușchi. Nu să-mi facă rost, să-mi dea, că nu îți dă nimeni. Ca să vezi cum vin mușchii ăia, înnebunești.

E un pachet atât (arată că e un pachet mare n.r), în care stă un mușchi, cu toate certificatele din lume. Deci nu poți să își dai seama, ală are transport ca vinul Petrus, nu poți să îl bagi în geantă și să vii aici. Nu, îți trebuie ă mașină specială care să ți-l aducă la temperatura care trebuie, deci este o întreagă poveste. Kobele ăla sau wagyu-ul ăla, nu sunt pe toate drumurile. Nimeni nu ne bagă pe noi în seamă ca și piață, e foarte greu să pui mâna pe top marfă. De ce este top marfă pentru că este ediție limitată!”, a mai spus Cătălin Scărlătescu.

Recomandari A1
Whatsapp LinkedIn
catalin scarlatescu
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Thriller-ul captivant Scarlet Hill se vede acum în AntenaPLAY. Descoperă episodul 1. Ceea ce părea a fi un accident devine, dintr-o dată, sursa unor serii de secrete și conspirații înfiorătoare.
Stirile zilei Comuna de lângă Timişoara care vrea să concureze cu marile oraşe: 2 milioane de beculeţe luminează localitatea de sărbători. "Este ca în poveşti"
Videoclipul zilei
Citește și
Imagini din culise! Ce au făcut concurenții salvați de chefi, care nu au intrat în al optulea battle de...
Zaid Mohannad, super interviu despre experiența de la Chefi la Cuțite
Janni Alexandridis, câștigătorul Chefi la cuțite sezonul 12, s-a pozat alături de tatăl său. Ce...
Ce mesaj a transmis Maria Paraschiv de la Chefi la cuțite sezonul 12. Ce au observat fanii imediat
Video recomandate
Video
Citește și
Filme de Crăciun pe care să le urmărești cu familia în 2024. Producții pe care nu trebuie să le ratezi Catine.ro
Apariția extrem de elegantă a actriței Eiza González la Red Sea Film Festival. Ținuta cu care a întors toate... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Șoferiță româncă de TIR filmată când merge în marșarier, virală pe TikTok:„Să nu mai ziceți că, vezi... Libertatea.ro
S-a semnat contractul de finanțare pentru cel mai spectaculos domeniu turistic care se construiește în Banat.... Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Loredana Groza, extrem de mândră de fiica ei. Elena Boncea a defilat pe podium la o prezentare de modă. FOTO Elle
Claudia Puican a apelat la fertilizare în vitro pentru a rămâne însărcinată. Artista și Armin Nicoară vor... Spynews.ro
Oana Roman, de urgență la spital! Imaginea cu care și-a îngrijorat fanii BZI
Gabriela Lucuțar a vorbit deschis despre înmormântarea lui Silviu Prigoană! „Dacă nu se întâmplă așa, va... BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Piftie de curcan. Rețeta unui preparat tradițional pentru sărbători HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
O specie considerată dispărută a reapărut în apele Patagoniei. Nu a mai fost văzută acolo de 100 de ani useit
Horoscopul zilei de 23 decembrie 2024. Peștii au parte de momente de liniște. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
5 zodii care au înțelepciune de vrăjitoare Jurnalul
Destinația unei călătorii solo poate fi cea mai bună versiune a ta Kudika
Rețeta originală de salată de boeuf. Se pune sau nu mazăre? Playtech
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului Redactia.ro
Cât costă trei zile de vacanţă la mare, în regim all inclusive, de Crăciun. Turiştii sunt aşteptaţi cu mese... Observator
De ce poftele alimentare cresc mult de sărbători. Ce se întâmplă în această perioadă MediCOOL
Rulouri din carne de porc cu ciuperci, în sos de vin alb HelloTaste
FOTO. Ce mai face Dan Bilzerian, milionarul numit „Regele Instagramului” pentru viața lui de lux ProSport
Orașul din România în care va ninge 6 zile la rând, începând de mâine, potrivit meteorologilor EASEWEATHER Gandul
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat... CanCan
Cum să petreci timp de calitate cu familia în vacanța de iarnă DeParinti
Justin și Hailey Bieber au fost fotografiați în aeroportul din Los Angeles. Cei doi îndrăgostiți s-au întors... ZUTV
Modelul AI care te poate proteja de recunoașterea facială, potrivit experților. Cum funcționează Chameleon UseIT
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă Hello Taste