Antena

Cine e Laura Vicol și ce avere are. A demisionat din funcția de președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților

Numele Laurei Vicol este menționat în cadrul celei mai recente investigații Recorder. Iată cine este aceasta și ce se știe despre activitatea și averea sa.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 08 Octombrie 2024, 12:28 | Actualizat: Marti, 08 Octombrie 2024, 13:24
Galerie de imagini
Numele Laurei Vicol este menționat în cadrul celei mai recente investigații Recorder. Iată cine este aceasta și ce se știe despre activitatea și averea sa.
Agerpress

În cursul zilei de 8 octombrie 2024, Laura Vicol (PSD) a demisionat din funcția de președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților, au declarat pentru G4Media surse politice. Demisia are loc a doua zi după ce Nordis, firma soțului ei, a intrat în procedură de insolvență. Tot ieri, Recorder a publicat o investigație din care rezultă că Nordis ar fi vândut apartamente de mai multe ori unor clienți diferiți.

„Am luat această hotărâre ca urmare a atacurilor nedrepte și de o gravitate fără precedent îndreptate împotriva mea, iar până la lămurire lor îmi doresc să demisionez”, se arată în cererea de demisie a Laurei Vicol.

Cine e Laura Vicol și în ce scandaluri a fost implicată

Laura Vicol este o politician și avocat din România, cunoscută pentru activitatea sa atât în domeniul juridic, cât și în cel politic. Este membră a Partidului Social Democrat (PSD) și, începând din 2020, deputată în Parlamentul României.

În cadrul activității sale parlamentare, Laura Vicol a ocupat funcția de președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților, un rol important în procesul legislativ, în special în ceea ce privește propunerile și dezbaterile legate de legile din domeniul juridic.

Ca avocat, Vicol a fost implicată în mai multe cazuri mediatizate, apărând clienți cunoscuți, ceea ce a atras atât atenția mass-media, cât și controverse.

Laura Vicol este cunoscută și pentru pozițiile sale ferme în anumite dezbateri juridice și sociale, adesea atrăgând atenția atât prin discursul public, cât și prin acțiunile legislative pe care le-a susținut.

În ce scandaluri a apărut numele ei

Laura Vicol a fost implicată în mai multe scandaluri și controverse care au atras atenția publicului și mass-mediei din România.

În calitate de avocat, Laura Vicol a reprezentat mai mulți clienți controversați, unii fiind acuzați de fapte penale. Printre aceștia s-a numărat și Daniel Dragomir, fost ofițer SRI, implicat în dosare de corupție și condamnat pentru divulgarea de informații clasificate.

Pe aceeași temă

Numele Laurei Vicol a fost menționat în presă în legătură cu persoane care ar fi fost implicate în activități infracționale. Aceste asocieri au fost însă respinse ferm de ea, care a negat orice implicare personală în activități ilegale.

Recomandari A1

În calitate de președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților, Vicol a promovat sau a susținut anumite inițiative legislative care au generat dezbateri aprinse. De exemplu, în 2021, Vicol a fost implicată în dezbaterile legate de modificările aduse Codului penal și de procedura penală. Unele dintre aceste modificări au fost percepute ca fiind în favoarea celor acuzați de corupție, ceea ce a atras critici din partea opoziției și a societății civile.

Un alt moment controvesat e reprezentat de implicarea în scandalul „abrogării SIIJ”. Laura Vicol s-a opus desființării Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), o instituție extrem de controversată, acuzată de mulți că ar fi fost folosită pentru a intimida magistrații incomozi. Poziția sa fermă împotriva desființării SIIJ a generat reacții negative din partea unor grupuri de magistrați și din partea societății civile, care au susținut că secția respectivă afectează independența justiției.

Există speculații și discuții în spațiul public care au legat numele Laurei Vicol de Nordis Group, un dezvoltator imobiliar din România cunoscut pentru proiecte de lux, în special în zone turistice cum ar fi stațiunile de pe litoralul românesc sau din zone montane.

O investigație Recorder arată că zeci de oameni au depus plângeri penale, acuzând faptul că au fost înșelați, însă organele de cercetare penală nu au întreprins nicio acțiune. Păgubiții acuză influențe politice în acest caz, arătând către Laura Vicol (PSD).

Vladimir Ciorbă, soțul Laurei Vicol, este implicat în conducerea companiei Nordis, ceea ce a atras și mai multă atenție asupra grupului, în special din cauza funcției publice a Laurei Vicol și a influenței sale politice.

Pe aceeași temă

Ce avere are Laura Vicol

Potrivit declarațiilor de avere depuse de Laura Vicol în calitatea sa de deputat în Parlamentul României, aceasta deține o avere semnificativă, însă detaliile exacte pot varia de la an la an. Iată câteva dintre bunurile și activele raportate în declarațiile sale de avere:

Pe aceeași temă
Whatsapp LinkedIn
laura vicol avere
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Premiera serialului Our Kind of People e în AntenaPLAY. Când un secret din trecutul familiei sale iese la iveală, viața protagonistei Angela Vaughn se schimbă complet. Vezi acum.
Stirile zilei ANAF scoate la a doua licitaţie un apartament cu două camere de 54 mp în Braşov, după ce nu s-a vândut cu 65.000 de euro
Videoclipul zilei
Citește și
Xtra Night Show. Misterul poziției lui Răzvan Ciobanu!
Xtra Night Show. Misterul poziției lui Răzvan Ciobanu!
Adevărul despre moartea lui Răzvan Cobanu: "A murit seara, de Paște"
Xtra Night Show. Adevărul despre moartea lui Răzvan Ciobanu: "A murit la 22:55, de Paște"
Video recomandate
Video
Citește și
5 zodii care experimentează schimbări majore în relații până pe 13 octombrie 2024. Vezi dacă te numeri printre... Catine.ro
A început Antalya Golden Orange Film Festival. Printre primii câștigători s-a aflat și Aras Bulut Iynemli Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Neînțelegeri între judecătorii CCR care au respins candidatura Dianei Șoșoacă la președinție. Reprezentanta... Libertatea.ro
Ingredientul din dietă care face minuni în organism: Scade cu 60% riscul de cancer dacă este consumat zilnic Ziare.com
Florinel Coman şi Ioana Timofeciuc se cunună religios! Soţia vedetei de la Al Gharafa a anunţat când va avea loc... AntenaSport
Cum arată Anastasia și Natalia, cele două fiice ale cuplului Adelina & Cristi Chivu și ce a dezvăluit soția... Elle
Abia a divorțat de mama copiilor, dar acum vrea să se întoarcă la a doua soție?! Gestul făcut de fotbalistul de... Spynews.ro
Câți bani au strâns la nuntă Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță: Au fost invitați care au chefuit gratis! BZI
Salarii mai mari de la 1 ianuarie 2025! Creșterea va fi de cel puţin 650 de lei BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească HelloTaste.ro
Cum a devenit un român spaima Californiei. Andrei a ajuns să controleze mii de conturi din care a furat toți banii Antena3.ro
Noul logo OpenAI ar fi „șocat și alarmat” angajații. Ce design ar vrea să adopte compania useit
Horoscopul zilei de 8 octombrie 2024. Gemenii trebuie să analizeze oportunitățile. Află ce se întâmplă cu... Catine
Consultant imobiliar: Prețul locuințelor ar putea crește mai rapid decât salariile Wall-Street
Cristina Gheorghiță, fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță, o profesionistă desăvârșită! Cine este și cu ce... Kudika
Zodiile care vor avea un an de vis în 2025. Norocul le surâde, sunt favorizate de univers Playtech
Cum arată și ce face acum fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță, femeia de care s-a îndrăgostit înainte de... Redactia.ro
Cât a cheltuit o turistă din Anglia într-o singură zi în București: "Merită? E România atât de ieftină?" Observator
Ce este herpesul bucal. Care sunt cauzele apariției lui și cum poți să-l previi MediCOOL
Sos de merișoare pentru friptură, cu gust dulce-acrișor HelloTaste
FOTO. Ea e considerată cea mai sexy mamă a unui fotbalist din întreaga lume. La 40 de ani, arată mai bine ca... ProSport
GESTUL neașteptat și plin de afecțiune pe care PRINȚUL William îl face pentru Kate Middleton, după diagnosticul... Gandul
Mario Fresh, primele declarații după despărțirea de Alexia Eram: 'A fost o decizie dificilă pentru amândoi!' CanCan
Recuperarea după naștere. Ce recomandă specialiștii să faci în această perioadă DeParinti
Jisoo de la BLACKPINK s-a vopsit șaten deschis. Cântăreața și-a uimit fanii cu noua ei transformare ZUTV
Google va urmări locația „la fiecare 15 minute”, chiar dacă GPS-ul e dezactivat. Ce utilizatori sunt vizați UseIT
Ce termen de valabilitate au nucile. Unde trebuie să le păstrezi ca să reziste mai mult Hello Taste