1 mai în București. Unde ai voie să faci grătar
Mai este foarte puțin până la 1 mai. Cei care rămân în București pot avea parte de o zi de relaxare în aer liber.
Publicat: Luni, 29 Aprilie 2024, 14:14 | Actualizat: Sambata, 21 Septembrie 2024, 10:50Deși mulți români își petrec minivacanța de 1 mai la mare sau la munte, bucureștenii care aleg să rămână în capitală se pot relaxa în aer liber și chiar pot face un grătar în locurile special amenajate.
Pe aceeași temă1 mai în București. Unde ai voie să faci grătar
Românii sărbătoresc cum știu ei mai bine Ziua Muncii. Grătarul este activitatea principală a zilei, devenit astfel tradiție, iar micul este vedeta. Chiar dacă în acest an 1 mai pică în Săptămâna Mare, românii se pot bucura de o zi în aer liber, precum și de legume la grătar sau alte opțiuni de post.
Însă trebuie să fie foarte atenți la reglementările privind focul deschis în capitală. Cei care ignoră legea riscă sancțiuni financiare.
Pe aceeași temăSunt însă unele locuri în care bucureștenii se pot bucura de liniște, natură și grătar. Potrivit unei surse, pădurea Cernica este o opțiune minunată. Oamenii își pot aduce propriul grătar sau pot închiria unul din zona de agrement.
Bucureștenii preferă această locație, fiind ideală atât pentru familii, cu locuri de joacă și activități pentru cei mici, cât și pentru tineri.
Pe aceeași temăLocuri special amenajate pentru grătar sunt și în sectorul 2, precum Plumbuita, Pantelimon, Lunca Florilor, Morarilor sau Parcul Dobroești. Pentru a-și petrece timpul acolo, oamenii nu sunt nevoiți să plătească vreo taxă, în ciuda faptului că în toate acele locuri se găsesc facilități pentru grătare. Tot ce trebuie să facă este să-și aducă propriul echipament.
Și în sectoarele 4 și 6 se găsesc spații special amenajate pentru o zi în aer liber. Administrația Domeniului Public menține curățenia în zona respectivă.
Parcul Crângași este un loc minunat pentru câteva ore de relaxare împreună cu cei apropiați, având o priveliște superbe asupra Lacului Morii, dar și facilități pentru grătare și picnicuri.
Cât este amenda pentru grătarele făcute în zone neamenajate
Focul deschis și grătarele sunt permise doar în zonele amenajate din motive de siguranță. Cei care nu respectă regula riscă amenzi usturătoare, între 2.000 și 5.000 de lei.
Pe aceeași temăDe asemenea, cei care nu strâng gunoaiele sau le aruncă necorespunzător riscă amenzi de până la 500 de lei. Totodată nu este permisă utilizarea produselor de igienă personală în apropierea cursurilor de apă, precum nici spălarea tacâmurilor.
Acestea sunt câteva reguli de bun-simț pentru a petrece timp de calitate cu familia și prietenii fără a dăuna naturii sau celor din jur.