Îți prezentăm în rândurile de mai jos câteva trucuri simple pentru ca bulionul să nu mai mucegăiască atât de repede. Adaugă o lingură din acest ingredient chiar înainte de a sigila borcanul și va face toată diferența!
Marti, 29.08.2023, 14:19iUmor Sezonul 13, 2 octombrie 2022. Iulian Lungu s-a prezentat îmbrăcat asemenea unui comandant de navă, cu „replicile la el” și a explicat că porecla sa este „Bulion”, urmând să explice pe scenă motivul. Încă de la primele...
Duminica, 02.10.2022, 16:27Chef Berry, bucătarul iscusit de la Star Matinal, a pregătit un preparat care conţine carne de porc, orez, ceapă, dar și alte dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "armale în foi de viță".
Marti, 24.12.2019, 10:30Chef Berry, bucătarul iscusit de la Star Matinal, a pregătit un preparat care conţine carne de porc, orez, ceapă, dar și alte dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "armale în foi de viță".
Marti, 24.12.2019, 09:17Fermierii români care au pariat pe roşii pentru conserve vor culege roadele toamna aceasta. A fost un an bun, iar profitul va fi de două ori mai mare decât investiţia. Pentru că nu găseau culegători, unii agricultori au investit în tehnologie:...
Luni, 23.09.2019, 19:31În sezonul conservelor pentru iarnă, o fostă semifinalistă Chefi la Cuţite promovează preparatele cu peşte. Consumul în România este şi de patru ori mai mic decât în alte ţări europene. Astfel, chef Nina Rus spune că, pe lângă...
Luni, 16.09.2019, 19:39În multe zone din ţară, toamna are deja aromă de legume coapte şi mirodenii. Este momentul în care cămările se umplu cu borcane de zacuscă. Pieţele sunt pline de ardei, vinete şi ceapă, iar preţurile sunt mai mici. Un borcan de zacuscă preparată în casă costă de cinci ori mai puţin decât unul din comerţ. În plus, gustul este nepreţuit.
Marti, 10.09.2019, 23:51În multe zone din ţară, toamna are deja aromă de legume coapte şi mirodenii. Este momentul în care cămările se umplu cu borcane de zacuscă. Pieţele sunt pline de ardei, vinete şi ceapă, iar preţurile sunt mai mici. Un borcan de zacuscă...
Marti, 10.09.2019, 19:22Cum se face bulionul. Cea mai simplă rețetă. Orice gospodină își face, în această perioadă, provizii pentru iarnă. Bulionul se numără printre ele. Iata cea mai simpla rețetă. Cum se prepară.
Miercuri, 14.08.2019, 21:26Pentru gospodine a început cea mai agitată perioadă din an. Cămările lor sunt tot mai pline deja de borcane colorate şi delicoase. Zilele acestea, roşiile sunt transformate în cel mai gustos bulion. Într-un sat din Mureş, femeile şi-au pus...
Duminica, 11.08.2019, 19:34Una dintre metodele de acrit supele, sau ciorbele, este metoda corcodușelor verzi, însă, puțini știu că se poate prepara și bulion de corcodușe verzi, care poate fi păstrat în cămară pentru mai târziu.
Luni, 27.05.2019, 11:42Cea mai simpla reteta de bulion de rosii fara conservanti. Iata cum poti realiza si tu bilion pentru iarna.
Miercuri, 05.09.2018, 15:03Preparată cu roșii de grădină bine coapte, această pastă de roșii cu ardei copți va fi perfectă la diverse sosuri pentru paste, fripturi și garnituri.
Vineri, 03.08.2018, 15:2880 la sută din ce găsim in piaţă e făcut din concentrat de roşii, importat din China, ne avertizează specialiştii. Produsul e plin de chimicale şi sare iodată, care este interzisă, printr-o normativă europeană.
Vineri, 10.02.2017, 19:5680 la sută din ce găsim in piaţă e făcut din concentrat de roşii, importat din China, ne avertizează specialiştii. Produsul e plin de chimicale şi sare iodată, care este interzisă, printr-o normativă europeană. Puţini români însă ştiu...
Vineri, 10.02.2017, 19:29Delikat a lansat o gama de produse, respectiv conserve si sosuri de rosii, bulion de rosii, pulpa de rosii, rosii cuburi si sos de rosii. Sunt produse versatile, ideale pentru pregatirea unei game foarte variate de preparate. Au gustul...
Joi, 25.02.2016, 13:31Risotto-ul este un preparat foarte popular în Italia, care ulterior a început să se bucure de recunoaștere pe plan internațional.
Vineri, 10.10.2014, 11:49Afla aici daca dispariţia bulionului este doar un pretext sau este picătură care a umplut paharul!
Sambata, 14.06.2014, 17:49Andrei consideră că Oana şi Laur i-au consumat cu bună ştiinţă bulionul ce îi aparţinea!
Miercuri, 11.06.2014, 12:24Mâncăm bulion fără roşii. Asta au descoperit comisarii de la Protecţia Consumatorului, în urma mai multor controale. O pastă de tomate ar trebui să conţină cel puţin 24 la sută de substanţă uscată solubilă. Este minimul admis de lege. În realitate însă, producătorii respectă legea doar pe etichetă.
Joi, 03.04.2014, 19:26Asta au descoperit comisarii de la Protecţia Consumatorului în urma mai multor controale. O pastă de tomate ar trebui să conţină cel puţin 24 la sută de substanţă uscată solubilă. Este minimul admis de lege. În realitate însă,...
Joi, 03.04.2014, 19:20Ca sa faca economie, sefii unui spital din Craiova s-au apucat sa umple camara. De doua zile bucataresele lucreaza la foc continu. Prepara bulion si conserve de legume, pentru iarna.
Miercuri, 24.07.2013, 09:26Mierea de albine si bulionul sunt cele mai contrafacute alimente de pe piata romaneasca. Fara sa stim, mancam miere din glucoza industriala si aditivi. O gasim pe tarabele comerciantilor si chiar pe rafturile unor magazine. Asta se intampla si cu multe...
Miercuri, 16.05.2012, 19:30Mierea de albine si bulionul sunt cele mai contrafacute alimente de pe piata romaneasca. Fara sa stim, mancam miere din glucoza industriala si aditivi. O gasim pe tarabele comerciantilor si chiar pe rafturile unor magazine. Asta se intampla si cu multe tipuri de bulion, care n-au vazut rosiile decat pe etichetele false.
Miercuri, 16.05.2012, 00:00Andreea Berecleanu le aduce romanilor in aceasta seara un reportaj in exclusivitate despre alimentele contrafacute. In tara in care nimic nu mai e lapte si miere, alimentele ne lasa un gust amar. Contin substante daunatoare care ne afecteaza sanatate, dar aduc bani grei in buzunarul comerciantilor. Cum le pot depista cumparatprii, vor afla de la Andreea Berecleanu in aceasta seara la Observator 19.
Miercuri, 16.05.2012, 00:00Gospodinele din toate tara trudesc de zor in aceste zile in bucatarie. Sunt ocupate sa faca proviziile pentru iarna: pun legume la murat sau fac zacusca delicioasa pentru sezonul rece. Cine n-are timp sau priceperea necesara, alege varianta mai comoda: Cumpara totul de-a gata, direct din magazin.
Joi, 15.09.2011, 00:00Pana la iarna mai este, dar gospodinele s-au apucat deja de aprovizionare. Vor sa-si umple camara cu zacusca, bulion sau dulceata. Cine cumpara materia prima de pe acum face economie. Comerciantii spun ca pana la toamna preturile vor creste si cu zece procente.
Luni, 22.08.2011, 00:00In comuna aradeana Macea, productia de rosii este una record. Cum in piata pretul este prea mic, localnicii s-au reorientat rapid. Gospodinele au incins cazanele si s-au apucat de fiert bulion. Spera sa-l vanda la iarna cu 6 lei litrul
Joi, 04.08.2011, 13:44Ingrediente: carne tocata de vita, usturoi, carne de porc, oua, cartofi, ceapa, pasta de ardei, suc de rosii, cimbru, dafin, bulion, sare, piper. Preparare: carnea se amesteca cu ceapa si apoi se fac cu mana in forme mai mari. Ceapa se caleste, se...
Sambata, 10.07.2010, 10:19