În ediția din 19 septembrie, de la Neatza de Weekend, chef Nicolai Tand a pregătit clătite sărate, care conțin făină de secară, somon, șuncă, lămâie, dar și alte ingrediente delicioase Iată care sunt etapele rețetei celebrului chef pentru un preparat deosebit și delicios.
În ediția 32 a sezonului 8 ”Chefi la cuțite”, am putut vedea cele mai interesante rețete de clătite, gătite de concureții intrați la duel.
Ne plac clătitele dulci, sărate, dar la așa combinație de clătite umplute cu piure de cartofi și crenvurști de vițel, glazurate cu sos bechamel, nu ne-am fi gândit.
Clătitele, unele dintre cele mai îndrăgite preparate culinare, în materie de desert, sunt adesea preparate și în variantă sărată, iar un exemplu este și această rețetă de clătite umplute cu piept de pui și legume, perfectă pentru un prânz delicios și sățios.
Foarte gustoase, colorate și sățioase, clătitele aperitiv au devenit favorite, mai ales, servite la mic dejun. Chef Munti a pregătit la Star Matinal o Reţetă de Clătite cu spanac şi mazăre, la care a mai adăugat diverse ingrediente găsite prin frigider.
Pentru că piureul de cartofi rămas pentru a doua zi nu mai e atât de gustos reîncălzit, putem să-l folosim la diverse rețete de budinci, brioșe, sau aluaturi sărate ca în rețeta de față: Clătite cu aluat din piureul de cartofi rămas pentru a doua zi.
Un meniu gustos de primăvară nu poate începe decât cu un aperitiv aspectuos ce va cuceri de la prima degustare: Clătite cu sfeclă roșie și cremă de brânză.
Mult mai gustoasă și mai îndrăgită decât rețeta clasică de lasagna, va fi această lasagna cu clătite!
Ce poate fi mai bun, mai ales la mic dejun, decât așa Clătite aperitiv cu brânză și dovlecel, pufoase și delicioase!
Clătitele sunt foarte îndrăgite ca și desert, dar sunt la mare căutare și în variantă sărată, cum ar fi aceste „Clătite cu carne, mozzarella și sos de brânză”!