Ajunge până la doi metri lungime și atârnă într-un copac. Nu vorbim despre vreun șarpe ci despre o legumă care i-a uimit pe agricultorii maramureşeni: dovlecelul lung de peste un metru. Ineditele plante cresc în curtea unui maramureşan. Omul...
Vineri, 09.10.2020, 16:35Cu doar câteva ingrediente gustoase și la îndemână, într-un timp scurt putem pregăti o gustare simplă de vară: Frigărui cu dovlecel și brânză aromatizată în stil mediteranean.
Luni, 08.06.2020, 09:31Ce poate fi mai simplu și bun, într-o zi caniciulară, decât o delicioasă și răcoroasă ciorbă de vară, precum această Ciorbă de dovlecei acrită într-un mod mai special.
Miercuri, 31.07.2019, 09:27Pentru mic dejunuri simple și gustoase, sau pentru pachetele de peste zi, sunt ideale aceste muffins cu brânză și dovlecei! Se prepară rapid și nu necesită multe ingrediente.
Marti, 30.07.2019, 08:39Din bucătăria lui Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, o delicioasă Rețetă de clătite pane cu umplutură de dovlecel și brânză. Un preparat de vară, delicios!
Miercuri, 24.07.2019, 07:35Din categoria deliciilor de vară cu dovlecei sau zucchini, să ne delectăm cu o rețetă de minitarte cu brânză și dovlecei.
Vineri, 19.07.2019, 08:12Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o delicioasă rețetă de Spaghete raw vegane, cu multe legume multicolore.
Marti, 09.10.2018, 08:16Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit rețeta "Mușchiuleț cu parfum de primăvară", care conţine carne de porc și multe legume delicioase.
Vineri, 18.05.2018, 08:42Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine roşii, ardei gras, morcov, dovlecel, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Supă preferată”.
Miercuri, 19.07.2017, 08:51Mănânci ouă des? Încearcă această reţetă savuroasă!
Miercuri, 24.02.2016, 14:20Află câte blonde au eliminat Florin Dumitrescu, Sorin Bontea şi Cătălin Scărlătescu cu întrebarea - În ce bucătărie sunt folosite adesea florile de dovlecel?
Miercuri, 14.01.2015, 10:59Ingrediente pisica de mare sau calcan 1,500 gr spanac 0,800 gr unt 80% 0,250 gr oua 2 buc ceapa alba 0,070 gr usturoi 0,010 gr ulei de masline 0,050 ml lamaie 1 bucata telemea de vaca (nu prea sarata) 0,200 gr dovlecei (sau zucchini) 3...
Luni, 06.10.2014, 20:36Maria și Giulio au o mică altercație. Acesta se plânge că nu își găsește dovlecelul adus direct de acasă și îl vede tocmai pe bancul de lucru al Mariei
Luni, 02.06.2014, 20:52In urma cu 4 ani i-a dat nastere lui Dovlecel iar de atunci copiii sunt in culmea fericirii. Invata de placere alfabetul, formele si culorile, sa numere sau sa coloreze. Insa pentru Irina Nicolae creativitatea nu s-a oprit aici. Fosta componenta a...
Vineri, 01.06.2012, 16:57O reteta speciala de clatite, care se amesteca impreuna cu dovleceii. Pofta buna!
Luni, 01.08.2011, 00:00Dovleceii si broccoli nu sunt cele mai iubite legume in randul copiilor. Nici iaurtul simplu nu face parte din categoria alimentelor favorite. Insa modul de preparare de mai jos este o solutie pentru copiii mai mofturosi, care nu accepta usor sa manance aceste alimente.
Duminica, 15.05.2011, 00:00Somonul este un peste sanatos si hranitor, bogat in omega 3, ce poate fi preparat atat la gratar, doar cu sare si piper, cat si intr-un sos asiatic. Aceasta reteta este una exotica, ce imbina dulceata zaharului brun cu aroma otetului balsamic.
Marti, 19.04.2011, 00:00Liguinele sunt un tip de paste aflate la jumatatea drumului dintre spaghete si tagliatelle: mai late decat spaghetele, si plate, dar nu atat de late ca si tagliatellele. In combinatie cu dovlecelul, linguinele pot reprezenta o reteta speciala si gustoasa pentru perioada de Post.
Joi, 31.03.2011, 00:00Daca ti-a placut filmul Ratatouille, cu siguranta ai ramas cu gandul la celebra reteta care evoca amintiri unui exigent critic culinar. Simpla si rustica, facuta cu legume proaspete, are toate atuurile pentru a te cuceri.
Duminica, 27.03.2011, 00:00Pui chinezesc cu sos de soia si garnitura de orez cu migdale - o reteta speciala marca Euforia TV.
Joi, 10.02.2011, 00:00Nicolai a pregatit in studioul emisiunii "Euforia Cuisine" de pe Euforia TV o reteta fina de carpaccio de dovlecel cu legume, o gustare sanatoasa si gustoasa.
Sambata, 22.01.2011, 00:0030 grame ceapa 50 grame vinete 80 grame ardei 2 linguri sos de rosii proaspete usturoi cimbru 50 grame dovlecel verde 100 grame foietaj un galbenus de ou rosii cherry prajite usor sare piper Preparare: Cu un cutit mic se traseaza...
Miercuri, 25.08.2010, 17:19Primul pas: tocarea marunta a ardeiului, a rosiilor, a dovleceilor. Apoi, se trece la sotarea ardeiului si a dovleceilor, rosia lasandu-se cruda, intr-un bol separat. Se face apoi dressingul, din ulei de masline, otet normal, chilli, o lingurita de...
Marti, 24.08.2010, 16:34Dovleceii sunt taiati felii apoi li se scot samburii, folosind doar miezul pur pentru chiftele. Se rade telemea, se adauga doua oua, faina, se toaca marunt patrunjel si busuioc, se adauga ulei de masline, usturoi. Si castravetilor li se scot semintele,...
Vineri, 20.08.2010, 19:51Se taie in felii subtiri un dovlecel, apoi acestea se asaza la baza farfuriei pe careva fi servit preparatul, una langa alta. Se maruntesc apoi mai multe frunze de salata, care se pun apoi peste feliile de dovlecel. Se prepara apoi un dressing...
Vineri, 13.08.2010, 17:44Va era dor de Irina Niculae, bruneta cu codite care canta in trupa Asia? In 2010, Irina revine cu un proiect nou.
Vineri, 30.07.2010, 00:00Ingrediente: somon, quinoa, dovlecel, ceapa rosie, morcovi, rozmarin, spanac, ardei gras, usturoi, ulei de masline Preparare: quinoa se pune un pic la inmuiat, dupa care se pune la fiert la foc mic. Apoi, somonul se pune la cuptor, impreuna cu...
Luni, 12.07.2010, 16:47Ingrediente: pastrav, dovlecel, rosii, ardei kapia, lamaie, rozmarin, dafin,salvie, ulei de masline, vin alb Preparare: pastravul se unge cu ulei de masline, se da cu sare si cu piper, iar apoi se pun ierburile aromate si se pun in interiorul...
Luni, 12.07.2010, 16:45Ingrediente: piept de pui, ardei gras, salata, ulei, conopida, rosii cherry, devlecel, menta, otet, patrunjel, ghimbir, telina,varza radicchio, sare si piper. Intr-o tigaie se incinge putin ulei si se rumenesc fileurile de pui pe ambele parti. In...
Sambata, 10.07.2010, 12:42Ingrediente:biban, orez, rosii, dovleac, unt, vin, smantana, busuioc. Preparare:orezul se fierbe, apoi bibanul se cresteaza si se scoate fileul. Pestele proaspat nu se sareaza inainte de a fi prajit, ci doar la final. Dupa ce se prajeste pe o parte,...
Sambata, 10.07.2010, 10:19Irina Nicolae a lansat in cadrul targului de carte, Bookfest, cea de-a cincea carte pentru copii intitulata “Dovlecel te invata Calendarul naturii”. Cartea face parte din linia educativa pentru cei mici “Invata cu Dovlecel”.
Marti, 15.06.2010, 00:00Dovlecelul se gaseste in toate magazinele si pietele, de primavara pana toamna tarziu. La noi este cunoscut cel cu fruct lunguiet, cu coaja de un verde deschis.
Marti, 01.06.2010, 00:00Cous-cous este un produs specific oriental. Este un produs din granule de grau si apa.
Vineri, 28.05.2010, 00:00