- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente:
140g faina;
doua oua;
175ml lapte;
50g branza cheddar tare, rupta in bucati;
½ de legatura de ceapa verde, taiata marunt;
doi dovlecei, rasi;
o lingurita ulei de masline.
Preparare:
1. Se incalzeste cuptorul la 200ºC. Se pune faina intr-un bol, se asezoneaza, apoi se amesteca gradual ouale si laptele, pana se obtine un aluat moale. Se adauga branza si jumatate din cantitatea de ceapa de tuns.
2. Intr-o tigaie uscata de teflon se prajeste dovlecelul la foc mare, amestecand timp de 3-4 minute pana se inmoaie. Se pune pe hartie de bucatarie pentru a absorbi lichidul, apoi se adauga la aluat.
3. Se unge tigaia cu ulei, apoi se toarna cate o ceasca mica de aluat si se prajeste pe fiecare parte timp de 2 minute, pana devin aurii. Continuati sa le prajiti pana obtineti 12 clatite, apoi se transfera pe o tava si se baga la cuptor alte 8 minute. Se servesc cu salata de rosii si spanac.
Citeste si Good Food Romania!