Antena Căutare

Retete cu dovlecel

Dovlecelul se gaseste in toate magazinele si pietele, de primavara pana toamna tarziu. La noi este cunoscut cel cu fruct lunguiet, cu coaja de un verde deschis.

Atat coaja, cat si miezul, semintele si florile dovlecelului sunt comestibile si se poate gati in nenumarate feluri. Indiferent de sortiment - Zucchini, cel verde; Patison, cel galben, de forma discoidala, semanand cu o scoica cu margini crenelate etc. -, se consuma cu preponderenta dovleceii tineri, acestia fiind mai gustosi si mai usor digerabili.

Tagliatele cu dovlecei si pui

Ingrediente: un piept de pui dezosat, 500 g paste, 5 dovlecei medii, 2 catei de usturoi, 1 lingura smantana, 200 g parmezan ras, ulei de masline, busuioc verde, nucsoara, sare si piper.

Preparare: Caleste puiul taiat bucatele in ulei incins. Fierbe pastele, conform instructiunilor de pe eticheta. Taie dovleceii in felii subtiri, apoi caleste-i in uleiul in care s-a prajit carnea de pui.

Adauga usturoiul pisat si o lingura de smantana. Potriveste de sare si piper si adauga un strop de nucsoara. Caleste pastele in putin ulei incins. Adauga parmezanul peste paste si amesteca. Adauga bucatelele de pui, apoi dovleceii si tot sosul lor. Serveste cald.

Snitel de dovlecel

Ingrediente: piper, ulei, sare, faina alba, 3 oua, 2 dovlecei.
Preparare: Dovlecelul se taie feliute subtiri. Se bat ouale, se adauga putina apa sau lapte, se pune faina, sare si piper; se face o compozitie mai groasa decat cea de clatite in care se pune cate o felie de dovlecel.

Intr-o tigaie se pune ulei sa se incinga, apoi se prajesc, pe ambele parti, feliile de dovlecel date prin aluat, apoi se scot pe un platou. Pe platou se pune un rand de prosopele absorbante, pentru a se scurge uleiul.

Dovlecei la cuptor

Ingrediente: 2 dovlecei, 500 g carne tocata, 1 ceapa, 2 rosii, 4 catei usturoi, marar verde, sare, piper, boia, ulei, smantana.

Preparare: Dovlecelul curatat de coaja se taie rondele si se sareaza. Carnea tocata se condimenteaza, se amesteca impreuna cu ceapa tocata marunt, usturoi pisat si putin marar.

Intr-o tava termorezistenta unsa cu ulei se pune un strat de dovlecel, peste care se pune carnea tocata si se acopera cu dovlecelul ramas, peste care se pun rosiile taiate rondele si o cana de apa. Dovlecelul se lasa in cuptor circa 30-40 min. Cand este gata, se adauga restul de marar tocat. Preparatul se serveste cu smantana.

citeste revista Felicia

foto: www.ethicurean.com

Inghetata cu praf de orhidee... Retete de cocktailuri "Sex and the city 2" cu vodca Skyy...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x